ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim în vremuri dificile în care libertățile sunt îngrădite din ce în ce mai mult și se atentează la integritatea noastră fizică, psihică și spirituala. În aceste timpuri nu mai este despre sărac sau bogat despre bordei sau vilă, despre Trabant sau Ferari. Mai devreme sau mai târziu toți vom fi înghițiți de rechin, dacă nu ne mobilizăm, dacă nu acționăm unitar și nu punem mai mulți umărul la treabă. Nu este suficient să înțelegi și să aplauzi ca la un spectacol acțiunile câtorva oameni care s-au implicat activ în aceasta luptă, care consumă o mare din timpul lor pentru informare, argumentare, participare la proteste, acțiuni în justiție. Este nevoie de implicarea câtor mai mulți treziți, care la rândul lor să trezească mai mulți adormiți. Altfel, de la toamnă ne vom trezi din nou în pandemie și restricții, așa cum au anunțat deja specialiștii noștri prezicători.

M-am bucurat s-a aflu că în data de 22 iunie, în Pitești , între orele 11-15, când voi fi audiată de Colegiul Medicilor Argeș, va avea loc și o adunare publică de susținere a libertății de exprimare a medicilor care au opinii argumentate, dar diferite de cele oficiale, obținute în urma a multe ore de studiu. Este un moment în care activiștii civici, medicii și cetățenii conștienți de importanța momentului acționează solidar. Și-au anunțat participarea Asociația Medici pentru Consimțământ Informat , Mișcările Civice Acțiune pentru Națiune, Starea de Libertate, domnul Doctor Baciu Damian, televiziunea liberă Nașul TV. Asociația Stop Discriminării Cetățenilor a trimis o plângere prealabilă către Colegiul Medicilor Argeș în care se cere acestuia să nu țină cont de sesizarea formulată de Prof. Coriu , președintele CMR, care solicită anchetarea și sancționarea mea, deoarece acceptarea acestei anchete înseamnă îngrădirea dreptului la liberă exprimare, hărțuire, discriminare. Unitatea în fața unor astfel de abuzuri este importantă, deoarece aici nu este vorba de o situație singulară, ci despre repetarea unei atitudini de intimidare a medicilor, cu impact asupra libertății lor de exprimare și decizie .

In data de 22 iunie la ora 12 voi fi audiată de departamentul de jurisdicției profesionala a Colegiului Medicilor Argeș, în urma sesizării făcute de președintele Colegiului Medicilor din Romania, profesorul Daniel Coriu. Acesta a trimis o sesizare către Colegiul Medicilor Argeș, de care eu aparțin, în care afirmă că în data de 4-05-2022 am participat la un protest în fața Colegiului Medicilor din România la care am vorbit împotriva măsurilor luate pe teritoriul României în timpul pandemiei covid și am menționat nemulțumiri față de activitatea CMR care nu a avut grijă ca imaginea medicilor să fie respectată. Dumnealui a considerat că prin această manifestare am prejudiciat onoarea și prestigiul CMR, că am încălcat Codul deontologic al CMR, că nu mi-am respectat confrații și i-am denigrat și că am respins public mijloace de diagnostic, tratament si profilaxie recunoscute de comunitatea academică medicală , promovând tratamente nefundamentate științific. În urma acestei sesizări CM Argeș a hotărât declanșarea anchetei disciplinare.

Cred că este corect să se știe și câteva detalii: sunt medic primar în specialitatea obstetrică ginecologie, am câteva competențe obținute în țară și în centre prestigioase din Europa și am avut colaborări cu reviste internaționale. Din aceasta scurtă prezentare doresc să reiasă că am avut un interes permanent pentru creșterea nivelului profesional, că pot citi și înțelege articole în limbi străine, ceea ce am și făcut în timpul pandemiei. Situația prezentată de autorități și media, deciziile luate mi-au ridicat suspiciuni și am început să mă informez atent pentru a înțelege ce se întâmplă. Fiind medic , dar și mamă și cetățean am înțeles că este vorba despre ceva important și că am datoria morala si profesionala sa analizez si să mă informez. Am încercat să comunic cu CMR prin sesizări si petiții argumentate cu articole medicale despre ineficiența și chiar nocivitatea măștii, a vaccinării anticovid, mai ales a vaccinării a copiilor și tinerilor, însă nu am primit răspuns la aceste petiții.

Deoarece această cale normală de comunicare (petiții, sesizări, întrebări în cadrul cursurilor online) nu a funcționat, am decis să particip la proteste, printre care și cel organizat în fața CMR-ului în data de 4 mai , în care mi-am exprimat regretul că am ajuns în situația aberantă de a alege această cale de comunicare. Eu am mare respect pentru profesorii mei și medicina românească, însă, în această perioada am considerat că am fost umilită prin lipsa de răspuns a acestei instituții care are prevăzut în statut următoarele:

 • Art 1. Colegiul Medicilor din România se organizează și funcționează ca organizație profesională națională a medicilor, fiind o instituție de drept public, neguvernamentală, apolitică. Colegiul Medicilor din România are personalitate juridică și este autonom în raport cu orice autoritate publică, exercitându-și atribuțiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni.

 • Art 2. Ca organizație profesională, Colegiul Medicilor din România apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independentă profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică.

În acești doi ani, CMR a refuzat să comunice, să dezbată cu medicii pe tema măsurilor luate în această pandemie și în ciuda autonomiei a acceptat fără nicio circumspecție măsurile dictate de autoritățile naționale și internaționale în această perioadă: folosirea măștii inclusiv în spații deschise, utilizarea testelor covid pentru persoanele clinic sănătoase, respingerea anumitor tratamente precoce cu medicamente dovedite a fi eficiente (hidroxiclorochina, ivermectina), vaccinarea cu vaccinuri aflate în studiu clinic, cu aprobare condiționată, inclusiv a copiilor și gravidelor, nepromovarea clară a necesității, importanței raportării reacțiilor adverse postvaccinale pentru aprecierea raportului risc-beneficiu. CMR a etichetat medicii care aveau opinii diferite, dar bazate pe dovezi, studii, ca antivacciniști și prin reprezentanții săi a amenințat acești medici cu sancțiuni, inclusiv cu ridicarea dreptului de liberă practică. Președintele CMR, prof. Coriu, chiar s-a pronunțat în favoarea grăbirii acestui demers (1, 2). CMR nu a avut o atitudine publică fermă împotriva derapajelor unor medici care afirmau chiar pe posturi TV că vor face discriminări prin acordarea îngrijirilor medicale doar pacienților vaccinați (3). Informația medicala oferită de CMR în cadrul conferințelor online a fost deficitară și incompletă. În aceste conferințe a CMR despre vaccinuri nu au fost prezentate concluziile din documentele de autorizare condiționată EMA și FDA (4) care conțineau anumite incertitudini:

 • eficacitatea la persoanele infectate anterior cu SARS-CoV-2

 • eficacitatea la anumite populații cu risc crescut de COVID-19 sever

 • eficacitatea viitoare a vaccinului, influențată de caracteristicile pandemiei, de modificări ale virusului, de coinfecții

 • eficacitatea împotriva infecției asimptomatice

 • eficacitatea asupra efectelor pe termen lung ale bolii COVID-19

 • eficacitatea vaccinului asupra mortalității

 • eficacitatea împotriva transmiterii SARS-CoV-2

 • riscul de sindrom ADE

 • durata protecției

Nu s-a spus că studiul prezentat sumar în primul raport EMA, efectuat pe animale, privind biodistribuția nanoparticulelor din vaccinul Pfizer, constată că acestea ajung și în ficat, splină, suprarenale și ovare, nu rămân doar la locul injectării (4). Nu s-a spus că în studiile pentru copii numărul de participanți a fost mic, urmărirea a fost în jur de 2,5 luni, că formele de boală covid au fost doar ușoare si medii, deși au fost incluși 20% copii cu comorbidități (5, 6). Nu s-a spus că beneficiile vaccinării copiilor sunt unele presupuse, indirecte, dintre care beneficiul principal menționat este reluarea vieții normale. Cum să supui o categorie de populație vulnerabilă, ce trebuie protejată, cum ar fi copii, unui vaccin în studiu clinic, cu tehnologie nouă, fără ca aceștia să aibă un beneficiu clar, expunându-i în același timp unor riscuri pe termen scurt, mediu si lung?

În schimb, în conferințele online ale CMR, aceste vaccinuri cu tehnologie nouă , cu excipienți ce nu au mai fost utilizați la om, fără studii de carcinogenicitate, au fost prezentate ca fiind foarte sigure, foarte eficiente, cu componente ce rămân la locul injectării, care se degradează foarte rapid, și nu se integrează în ADN. În momentul în care au început să apară dovezi despre înmulțirea reacțiilor adverse postvaccinale reflectate și de diferențele dintre prospectele actualizate față cele inițiale (7), despre eficacitatea în scădere abruptă, despre necesitatea unor doze repetate, despre faptul că nu scad mortalitatea și covidul critic (8), despre faptul ca ARNm și proteina spike persistă în ganglioni până la două luni (9), despre integrarea ARNm în ADN în studiile in vitro (10), despre afectarea imunității înnăscute, despre creșteri alarmante a miocarditelor mai ales la adolescenți si tineri (11, 12,13), a afecțiunilor autoimune (14), a accidentelor trombotice (15), a afecțiunilor neurologice, despre creșterea morților subite, a accidentelor coronariene acute la vârste tinere (16), CMR nu a mai fost așa prompt în realizarea de comunicate, de cursuri de informare. Multe reacții adverse au fost trecute cu vederea, au fost considerate coincidențe, deși au fost companii de asigurări care au atras atenția că cca 4-5% dintre persoanele vaccinate au avut reacții adverse postvaccinale ce au necesitat tratament, că aceste reacții adverse sunt subraportate (17). Din păcate, deși aceste noi informații despre efectele nocive ale vaccinării și ale consecințelor grave ale măsurilor luate în așa-zisa pandemie nu conteneau să apară, prof. Coriu aproba tacit în noiembrie 2021 minciuna grosolană a unui reprezentant OMS care le transmitea medicilor în cadrul unei conferințe că studiile clinice pentru vaccinurile anti-covid din România au fost finalizate .

Având în vedere toate aceste lucruri, eu consider că mi-am făcut datoria de medic, cetățean și mamă, că nu am ce să-mi reproșez și că acuzele ce-mi sunt aduse de Prof. Coriu sunt nefondate și profund incorecte, încercându-se prin această acțiune intimidarea mea și limitarea dreptului la libera exprimare. Tot ce am întreprins în această perioada a fost din respect pentru profesia de medic, pentru demnitatea umană, respectând prevederile codului deontologic al CMR. Consider că nu am prejudiciat in nici un fel imaginea CMR, ci am prezentat fapte reale , bazate pe dovezi, în baza dreptului de exprimare liberă. Dacă imaginea CMR a fost afectată în aceasta perioada, aceasta nu mi se datorează, ci este consecința activității și afirmațiilor conducerii acestei instituții. Nu trebuie ignorat faptul că toată munca mea de informare, de redactare de petiții, de participare la proteste în această perioadă, s-a făcut cu mult sacrificiu personal, cu nopți nedormite, cu înfruntarea argumentată a părerilor contradictorii, uneori agresive și jignitoare, cu pierderi financiare. Aceste sacrificii au fost făcute și de alți medici, activiști civici, jurnaliști ce s-au implicat în aceasta luptă împotriva minciunii și a îngrădirii drepturilor si libertăților. Ce motiv aș fi avut eu, medic, cu o situație financiara bună, cu recunoaștere profesională să mă implic într-o astfel de luptă, dacă nu constatarea unei amenințări grave pentru viitorul omenirii din care eu și copii mei facem parte?

Sper ca CM Argeș să evalueze obiectiv aceasta situație si să decidă în așa fel încât imaginea CM să nu fie afectată și mai mult. Eu nu mă voi abate de la lupta pentru păstrarea adevărului medical și a libertății de exprimare. Îmi doresc ca în această luptă pentru adevăr și libertate să se angajeze cât mai mulți colegi care au început să vadă adevărul dar sunt încă pasivi sau le este teama să vorbească.

Dacă vezi ce ni se pregătește, dacă vezi tabloul mai amplu, dacă ții la calitatea ta de OM, implicarea în această luptă devine mult mai motivantă și merită orice sacrificiu. Îmi doresc să vad cat mai mulți cetățeni implicați activ, informați, cu soluții și acțiune pentru a ieși din această situație dificilă în care ne aflăm. Fiecare om contează, fiecare om de bună-credință poate contribui la construirea viitorului din acest moment zero. Dacă conștientizam asta mai curând , dacă încercăm să scăpam de superficialitate și alte patimi ce ne fac abulici și ne dezbină vom reuși mai repede.

Doamne Ajuta!

 1. https://www.facebook.com/ColegiulMedicilorDinRomania/videos/4590218551035778/

 2. https://www.dcnews.ro/presedintele-cmr-avertisment-pentru-medicii-antivaccinisti-voi-sustine-sanctionarea-prin-suspendare_842045.html

 3. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-medic-de-familie-isi-refuza-pacientii-care-nu-se-vaccineaza-e-dreptul-lor-dar-asa-fac-dovada-ca-nu-au-incredere-in-mine-1432955

 4. https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comirnaty-epar-public-assessment-report_en.pdf

 5. https://www.fda.gov/media/153409/download

 6. https://www.fda.gov/media/148542/download

 7. https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf

 8. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2110345

 9. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0092867422000769

 10. https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm

 11. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

 12. https://www.gov.uk/government/publications/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination/myocarditis-and-pericarditis-after-covid-19-vaccination-guidance-for-healthcare-professionals

 13. https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4340862

 14. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMcibr2113694?query=recirc_mostViewed_railB_article

 15. https://link.springer.com/article/10.1007/s40119-021-00248-0

 16. https://www.nature.com/articles/s41598-022-10928-z.pdf

 17. https://www.berliner-zeitung.de/news/impffolgen-krankenkasse-bkk-schreibt-brief-an-paul-ehrlich-institut-li.213676