ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daca adultii sunt capabili sa lucreze online, in mod cert copiii nu au aceasta capacitate! Indiferent de gradul de inteligenta al unui copil, atentia lui distributiva este limitata! Scoala online in Romania este un paravan, care ascunde un "mare nimic".

Scoala online a distrus aceste generatii de copii si ne-a dus pe toti spre ore in privat. Suntem in situatia in care, azi, ne ducem copilul la ore in privat pentru pregatirea examenului de sfarsit de gimnaziu (de exemplu) si profesorul ne spune: "ultimii doi ani si jumatate din materie lipsesc". Acesta este rezultatul scolii online!

Pandemia ne-a ajutat pe multi sa stam acasa, la infinit, sa cerem izolare, carantinare, la cel mai mic simptom de raceala, deoarece statul deconteaza aceasta situatie, 100%.

Am auzit de intrari in carantina si izolare pentru a amana pronuntarea unor hotarari judecatoresti, pentru a amana o audiere si multe alte mizerii de acest gen! Ne-am folosit de acest virus pentru a obtine toate avantajele posibile (de moment), fara sa ne gandim la urmarile pe termen lung ale acestei situatii.

Dar, dintre toate, cel mai grav este ca acesti copii NU SE POT DEZVOLTA, din spatele unui laptop. Pentru ei acest online a insemnat pierderea definitiva (este imposibil de recuperat) a unor ani de scoala.

Cand fac analiza acestei situatii ma refer la scoala online care se desfasoara intr-un oras mare si la o scoala cu prestigiu, unde pot sa va spun sincer ca din 20 de materii, copiii stiu ceva la maxim 2 materii (nu vreau sa ma gandesc ce se intampla in scoli si orase mici, sau in mediul rural). Adica la maxim doua materii copiii inteleg ceva din predarea online. Mai este un lucru total aiurea practicat de catre profesori in aceasta perioada: in online se preda, fara sa ne intereseze ca nici 10% din lectie nu este inteleasa, facem 3 saptamani online nonstop, timp in care doar predam si in prima saptamana cu prezenta fizica le dam doar teste, moment in care ii "distrugem" pe toti.

Nu mai vorbim de faptul ca la fel ca in multe alte domenii, printre profesori mai sunt si situatii in care covidul le-a distrus psihicul, nu mai exista control deloc, 30 de minute din ora vorbim despre covid si despre vaccin si 20 de minute din ora predam. Dar, in aceasta situatie, aici, este mult mai grav, pentru ca in fata ta nu ai hartii care pot astepta, nu ai tabele care se pot amana, nu ai niste pachete pe care le poti ambala mai tarziu, ai niste generatii de elevi al caror viitor scolar se bazeaza pe materia din acesti ultimi trei ani de scoala.

Eu nu imi trimit copilul la scoala, sa ii vorbesti tu despre covid, tu in calitate de profesor de matematica (de exemplu)! Despre virus ii vorbesc eu, in calitate de parinte si medicul lui de familie in calitate de individ care a terminat MEDICINA!!!

Elevii ai caror parinti isi permit ore in privat mai recupereaza din materie (desi este extrem de greu, sunt aproape trei ani scolari pierduti), dar ce facem cu restul? Ii condamnam la ce? Care este motivul pentru care am distrus aceste generatii de copii? Un virus gripal care ne-a bagat pe majoritatea dintre noi intr-o psihoza fara precedent?

Sunt mama unei eleve in clasa a VIII-a care merge la ore in privat, stiti ce simt cand se uita in ochii mei si imi spune: "Mama, este imposibil sa recuperez ce am pierdut aproape trei ani. Nu pot, crede-ma!"?

Ma simt vinovata ca am nascut un copil intr-o societate in care adultii distrug scoala, in care copiii nu sunt prioritari (ceea ce este foarte grav), in care desi imi doresc sa evolueze mult...imi dau seama ca ii este extrem de greu.

Suntem singura tara din lume, care a tinut scoala atat de mult timp inchisa, absolut toti (indiferent de gradul de nebunie) au inteles ca au voie sa inchida tot, mai putin scoala. Noi nu am inteles acest lucru, desi noi suntem tara in care pana in pandemie existau maxim 2-3 laptopuri in salile de informatica, nu mai vorbim de faptul ca majoritatea dascalilor din Romania au "descoperit" platformele online unde se pot incarca documente, doar in aceasta perioada!

In scoala, materia din anul urmator are la baza materia din anii precedenti! Acesti copii nu au aproape nimic la baza, din ultimii trei ani scolari, deci probabilitatea de a face fata urmatorilor ani scolari din viata lor este extrem de redusa.

Uitandu-ma la acesti pusti...., imi dau seama ca nu imi doresc deloc sa fiu in viitor pacienta unui medic care a facut ultimii trei ani de medicina online, sau sa fiu mama unui copil al carui invatator a facut trei ani de pedagogie online.

La victimele pandemiei care apar pe tabele azi, va rog sa adaugati si ceea ce o sa se intample cu aceasta societate in viitor!