ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: „Regret amarnic că unii dintre reprezentanții Bisericii noastre, fie mireni fie clerici, se intimidează în fața unor curente culturale la modă în societatea românească pe care le imită doar, fără să facă față lor cu un adevărat „nivel cultural ortodox”, cum ar fi spus părintele Stăniloae.

Cel mai grav lucru în acest sens mi se pare fenomenul de a folosi, în prezentarea realităților bisericești și chiar în publicații, o terminologie nepotrivită, pe care - cum îmi spunea un apropiat - trebuie să o asculți cu dicționarul în mână. Pentru a fi corect înțeles nu sunt împotriva unui limbaj cât mai pe înțeles între credință și cultură, între teologie și filosofie, dar sunt împotriva confuziei între aceste domenii.” - Pr. Prof. Dr. Viorel Ioniță în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, 26 Aprilie 2023

Revista "22", a primei oficine a lui George Soros în România, Grupul pentru Dialog Social, a fost unul din instrumentele de sabotare a referendumului pentru căsătorie din 2018.

Nimeni nu publică în "22" fără să fie sau măcar să fi fost, la data publicării, "de-al lor":

Vedeți: Vasile Bănescu despre BOR și CLER în revista 22 a GDS: PERSONAJE frecvent PATIBULARE, preoți-manechini, perverși, încurajează obtuzitatea și fanatismul maselor, lipsiți de PLURALISM RELIGIOS, nesimțiți spiritual OBSEDAȚI cu orice preț de CATEDRALĂ

Citiți și: Vasile Bănescu despre omul care i-a cerut DEMISIA ”DOMNULUI DANIEL CIOBOTEA”, PATRIARHUL ROMÂNIEI: Adrian Papahagi este un autentic REPER pe calea formării culturale, a bunului-simț, a discernământului, a onestității intelectuale, morale


În 2012, „22” a oferit un spațiu amplu unor articole despre „răul” pe care îl provoca o inițiativă legislativă care avea ca scop instituirea unei perioade de așteptare înainte de avort. Propunerea legislativă pornise de la noi.

La fel ca în 2018, „intelectualii implicați” de la „22” au contribuit la crearea condițiilor necesare pentru ca inițiativa să fie zădărnicită și respinsă.

Celor care privesc siderați scandalul care fierbe în interiorul administrației bisericești (că nu-i putem spune dispută dogmatică) între ÎPS Teodosie și dl Bănescu, le reamintim că încă de anul trecut, din vară, am observat cu alarmă și apoi am solicitat, poate primii, demiterea d-lui Bănescu în urma unei declarații pe care am considerat-o ca dăunătoare.

Era vorba, în speță, de o „clarificare” nesolicitată, formulată într-un limbaj imposibil de pretențios, care mai rău te băga în ceață, cu privire la poziția Bisericii referitoare la avort:

PRO VITA București cere demiterea Purtătorului de Cuvânt al Patriarhiei, după poziția sa confuză, anticreștină și antiumană, de susținere a avorturilor. La fel și cititorii ActiveNews: VASILE BĂNESCU NU REPREZINTĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

Întrebarea de atunci persistă și acum: unde se termină purtătorul de cuvânt și unde începe persoana privată Bănescu?

Întreținerea voită și, credem, rău intenționată a acestei confuzii, iar acum și cearta publică cu un arhiereu sunt semne că omul nu-și mai poate exercita atribuțiile de purtător de cuvânt.

Pro Vita București