ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iată mai jos una dintre explicațiile dorinței lui Klaus Iohannis, PNL și USRPLUS de desființare a Secției Speciale (SIIJ). Este vorba despre o Adresă trimisă de SIIJ către Flori Maior, celebra luptătoare cu Sistemul. În ciuda faptului că soțul său, Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD și președintele unei organizații a revoluționarilor, a fost condamnat la ani grei de închisoare în „Dosarul ROMEXTERRA”, despre care „Cotidianul” a scris pe larg în mai multe articole, nu a încetat să creadă că vinovații de abuzurile din acest dosar vor plăti. 

Flori Maior, achitată în dosarul „Romexterra”, victima unui accident

În această adresa trimisă de SIIJ se precizează: „sunt înregistrate un număr de trei dosare penale urmare a plîngerilor formulate de dvs., după cum urmează: dosar 1122/P/20l8, dosar 736/P/2019 și dosar 1124/P/2019”.

Au fost anulate interceptările și supravegherile SRI din „Dosarul Romexterra”

Iată care sînt procurorii anchetați penal în aceste dosare:

– Dosarul 1122/P/20l8: Laura Codruța Kovesi

– Dosarul 736/P/2019: Laura Codruța Kovesi, Doru Țuluș, Valentin Șelaru și Ana Dana Manuela

– Dosarul 1124/P/2019: Cornel David-Deca.

Toți acești procurori sînt binecunoscuți ca oameni ai Sistemului încă din vremea în care Codruța Kovesi era șefa DNA.

DOCUMENT /DNA explică rolul SRI în „Dosarul Romexterra”

În Adresa SIIJ se precizează că Dosarul 738/P/2019 a fost reunit cu Dosarul 1124/P/2019, ancheta penală derulîndu-se în continuare in rem împotriva Codruței Kovesi, Doru Țuluș, Valentin Șelaru, Ana Dana și Cornel David Deca pentru săvîrșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, represiune nedreaptă, favorizarea infractorului, cercetare abuzivă, luare de mită și constituire de grup infracțional! În Dosarul 1122/P/20l8, Laura Codruța Kovesi este anchetată pentru abuz în serviciu.

ROMEXTERRA este cel mai vechi dosar de la DNA

Iată integral adresa SIIJ, semnată de procuror-șef adjunct Nicolae Marin și procuror Adina Florea:

Autor: Ion Spânu

Parteneriat Cotidianul.ro