ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorii de medicamente și vaccinuri pot fi dați în judecată pentru produsele lor cu defecte și pentru practicile lor comerciale incorecte. Autoritățile administrative pot dispune retragerea de urgență de pe piață a produselor riscante. Autoritățile administrative sau judiciare pot dispune încetarea și interzicerea unor practici comerciale înșelătoare sau riscante, inclusiv la cererea unor asociații pentru protecția consumatorilor. 

Plângerile și acțiunile judiciare pot fi făcute individual sau în colectiv. 

Da, aceste demersuri pot costa (nu și plângerile la ANPC sau cele făcute prin asociații de protecția consumatorilor), dar efectele adverse ale medicamentelor costă mai mult și sunt mai grave. 

Sistemul administrativ și cel judiciar sunt deocamdată în solda maleficelor entități care ne vor bolnavi, dar lucrurile se schimbă - iată ce se întâmplă în Franța, Italia și Germania, la proteste. Have faith. (Aveți nădejde! - n.r.)

Veți spune că producătorii și-au asigurat imunitatea de răspundere civilă și penală, prin contracte semnate de soldații lor credincioși. Clauzele de nerăspundere sunt considerate nescrise în legislația europeană și românească de protecție a consumatorilor. Sunt, deci, inexistente din punct de vedere juridic și legal. 

Pe de altă parte, chiar sunt nerăbdător să văd o întâmpinare a unui Big Pharma în care să se susțină că UE i-a acordat această imunitate de răspundere. O astfel de „apărare” ar arunca în aer și UE, și întregul sistem de privilegii, imunități, rente, monopoluri, conflicte de interese, revolving doors & stuff pe temelia cărora se derulează azi întregul biznis acaparator al capitaliștilor de supraveghere. Vom ști, astfel, măcar o parte din adevăr. Vom ști că nu trăim în democrație, ci în plin feudalism, într-o societate de supraveghere și spionaj generalizat. 
Tant mieux, cum zic francezii. (cu atât mai bine, n.r.)