ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Excelența Voastră,

Numele meu este Constantin Barbu, sunt scriitor de meserie și membru în  mai  multe  academii  străine. Îmi  amintesc  cu  mare  bucurie,  Colocviile realizate în Sibiu de revista Transilvania, la care am participat vreo 10 ani. În 1985 (cred) l-am convins pe domnul Constantin Noica, marele meu maestru, să coboare din Păltiniș în Sibiu și să participe la celebrele colocvii ale revistei „Transilvania". Dacă memoria nu mă înșală, cred că ați participat Dumneavoastră înșivă la colocviile din anul 1985.

De ce vă scriu această scurtă epistolă? 

În anul 1990, l-am rugat pe domnul ministru Mihai Șora să înființeze la Constanța Universitatea „Ovidius", unde am și fost, aproape un an, lector la Facultatea de Filologie. 

Domnule Președinte, Domnia Voastră ați militat aproape un deceniu pentru ideea unei Românii educate. 
Pentru a vă putea ruga ceva, trebuie să vă spun  că am editat împreună cu Arhiepiscopia Tomisului o colecție monumentală de documente, Monumenta Romaniae Historica, în peste 1000 de volume (adunate din cele mai celebre arhive ale lumii).

Am participat, modest, anonim, la un proiect care ar putea fi considerat un proiect național pentru o Românie educată. Această calitate intelectuală îmi permite să vă rog să analizați personale situația creată în Universitatea Ovidius, universitate condusă de un rector care a plagiat complet teza sa de doctorat.
 
Rectorul se numește Dan Marcel Iliescu și titlul doctoratului plagiat este „Contribuții la studiul anatomo-funcțional al scheletului axial. Anomaliile de curbură ale coloanei vertebrale la copii. Bazele anatomice ale profilaxiei și tratamentului scoliozei prin înot”.

S-au scris zeci de articole și sute de pagini despre teza de doctorat plagiată a lui Dan Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius" (ANCHETA - DOCUMENT - AICI).

Domnule Președinte, am scris în zadar epistole premierului Ciolacu și ministrei Ligia Deca. Fără nici un rezultat, în stilul nostru exagerat. 

Astăzi, Domnule Președinte, mă adresez chiar Domniei Voastre: vă rog să dispuneți eliberarea din funcție a unui rector plagiator, anume Dan Marcel Iliescu de la Universitatea „Ovidius" din Constanța. 
 
Vă rog, Domnule Președinte Iohannis, să dați un exemplu care să devină model pentru o Românie educată.
 
Cu îngăduința Dumneavoastră, voi publica în presă această scrisoare.

Cu gândul cel mai bun,
Constantin Barbu,
Scriitor