ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu-mi ascund amărăciunea, prieteni. Cu numai două zile înainte de ziua fatidică de 9 iunie, încă sunt creiere netede, ba chiar și din cele spălate bIne-bine și bătute zdravăn cu maiul care îl vor vota pe faimosul Dominic Samuel Fritz.

Cel mai maaare meșter la organizarea de paranghelii LGBTQ, însă total afon la administrație și deloc onest. Faptul că deja Curtea de Conturi a constatat mari nereguli financiare girate de acest aventurier, faptul că citatul ins a colecționat 40 (patruzeci) de procese pierdute definitiv, fiindcă a fost extrem de vioi în a hărțui și concedia abuziv mult peste 50 de oameni, spre a face loc unor incapabili din USR, nici că a mânărit concursuri nu contează pentru creierele netede? Pe rol, încă sunt multe procese intentate de victimele samavolniciilor useristului de contrabandă Fritz.

Nu este o metaforă aceasta. Personajul este userist cu funcție de conducere pe linie de partid în Timișoara, deși conform legii, în partidele politice din România pot fi membri NUMAI cetățeni români. Individul nu are cetățenie română. Nu e calitatea unică pe care NU o are IMPOSTORUIL.

În iarna 2020-2021, multe zeci de mii de timișoreni au îndurat frig mai abitir decât în anii ˀ80. S-au mobilizat instituții conduse de oameni competenți și voluntari spre a salva viața nou-născuților, a lehuzelor din maternități, a pacienților din spitale, a copiilor din grădinițe și școli, a oamenilor care munceau la temperaturi de iarnă grea fără pic de căldură în calorifere, a locatarilor din peste 50.000 de apartamente-ghețărie. Un  pensionar nu a putut fi salvat. A decedat de frig, în locuință. S-au sinchisit vinovații? Nuuu. Numele lor sunt Fritz și Ruben Lațcău. Fără a-i socoti mielușei nevinovați pe cei 13 consilieri locali mari susținători ai celor doi deja menționați (din care unul a fost transfug din PNL, abia în luna martie a.c. înțelegând să se despartă de minunaaata grupare ce a prăbușit Timișoara în haos, gunoaie, datorii, deriziune).

În urmă cu puține zile, a murit în condiții tragice un bărbat de 31 de ani. Tot din vina lui Fritz. Acesta a interzis angajarea unui salvator la piscina publică din subordinea primăriei, deși legea stipulează că angajarea unui salvator este OBLIGATORIE.

Sunt monarhistă convinsă, cu Rege sau Regină, alta ar fi fost situația socială, economică și culturală în țara noastră. Din nefericire, adesea, istoria noastră a fost scrisă de alții. Din afară, în cârdășie cu cozi de topor autohtone, desigur. Haideți, ca noi să NE scriem o pagină frumoasă de prezent ce va deveni istorie dictată de inteligența NOASTRĂ laolaltă cu devotamentul NOSTRU față de Timișoara, județul Timiș, România! (...)

Nu înșir toate mizeriile provocate de administrația useristă în recenții trei ani și opt luni, totuși transportul în comun pus pe butuci, îndatorarea la bănci, creșterea aberantă a taxelor și impozitelor, lăsarea în paragină a vestitelor parcuri timișorene, a cartierelor urbei, scandalosul mod în care a fost gestionat sectorul sanitar (cu abuzuri fritzești din perioada cu covideala, cu Spitalul de Copii ținut pe loc în toți acești sumbri aproape patru ani, în timp ce administrațiile Ciuhandu și Robu au dus edificarea până la 95 %. Și acolo a rămas! Contează pentru fritziști că în spitalul pediatric timșorean sunt tratate cazuri grave din toate județele limitrofe? Da' de unde!

Să omitem neglijarea gravă a maternității Odobescu și a Spitalului Municipal? Imposibil. Aceste lucruri  au conotații UMILITOARE.

Nu poate fi trecută cu vederea, nici falimentarea unui mare număr de mici întreprinzători privați, nici plecarea definitivă a unor unități economice străine atrase în urbea noastră de administrațiile Ciuhandu și Robu.

Cele  mai sus amintite, au determinat o drastică prăbușire a nivelului de trai, în Timișoara. Dureros de adevărat! De neiertat!

Însă a batjocori vocația primordială a poporului român, cultura, este INADMISIBIL (repetat de mii de ori). Imensa oportunitate dobândită de administrațiile Ciuhandu și Robu, pentru orașul nostru, prin osârdia grupului condus de  doamna Simona Neumann a fost aruncată pur și simplu în derizoriu. La Timișoara capitală culturală europeană fac trimitere, firește.

Dacă nu se zbăteau instituții demne de admirație să organizeze, din venituri greu obținute (îndeosebi, sponsorizări) evenimente de însemnătate cu adevărat mai mult decît europeană, anul 2023 ar fi fost unul bun de uitat. Amintesc patru astfel de vârfuri demne de elogiu: Expoziția Constantin Brâncuși adusă în Timișoara pentru câteva luni de zile de către Consiliul Județean Timiș, exemplara Întâlnire internațională a tineretului ortodox organizată impecabil de către Mitropolia Banatului, Simpozionul Internațional Dora d'Istria excelent realizat de Academia Română, Filiala Timișoara (cu participarea activă a trei somități italiene sosite din Roma și Florența), Festivalul-concurs LUMINĂ LINĂ (ediția XX) găzduit de biserica DACIA. Sumele foarte consistente alocate de guvern primăriei au fost irosite cu aberații precum hărăbaia din țevi plină cu buruieni amplasată sfidător între clădiri de patrimoniu din inima urbei. A costat 300.000 de euro închirierea acelei aberații, pentru șase-șapte luni de zile! Scadalos!!!

Spre a nu vorbi decât cu dezgust despre spectacolele ce au marcat debutul anului cultural european la Timișoara. Atunci nu a fost loc pentru Formația PHOENIX și pentru mari muzicieni trimișoreni din sfera muzicii clasice! Amintitele spectacole (Piața Unirii și Opera Națională Română timișoreană) au fost transformate în șușanele penibile pe gustul cabotinului Domnic Samuel Fritz, și au determinat foarte palid interes din partea turiștilor din țară și din străinătate. Inclusiv, JALE în HORECA.

Batjocura fritzească a culminat cu paranghelia LGBTQ! ce a sfidat, a insultat Catedrala Mitropolitană (prin urlete și gesturi obscene), sacrosanct lăcaș în care își dorm somnul de veci trei vrednici de pomenire mitropoliți bănățeni: Sf. Iosif cel Nou de Partoș, Vasile Lăzărescu și Nicolae Corneanu.

Le mai permitem unor neisprăviți să ne batjocorească identitatea, credința creștină, să îngenuncheze demnitatea de oraș–simbol a Timișoarei?

Cred că nicio ființă demnă de statura sufletească și intelectuală de OM nu vrea ca în Timișoara să fie implementată realitatea oribilă deja prezentă în grădinițe din Germania, unde există cameră de masturbare a celor mici. Nici să fie legiferat, precum în Canada, dreptul copiilor de 12 ani de a-și schimba sexul, fără încunoștiințarea propriilor părinți. Acestea sunt ’’valorile’’ d-lui Fritz, mare amator de LGBTQ? Ajunge!

Oamenii inteligenți si luminoși au învățat lecția solidarității. Foarte curând vom ști cu exactitate câți timișoreni merită a fi astfel apreciați.

La vot responsabil, dragi prieteni!

Doamne, ajută tuturor!

Viorica Bălteanu