ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Umilințele au dat în clocot, orb să fii ca să nu vezi. Lumea s-a săturat de restricțiile aberante și discreționare, nu mai e dispusă să rabde. Și pentru ce să îndure, când cu actuala clasă politică nu se întrevede o îmbunătățire a situației? Să-și vadă pierdute locurile de muncă și afacerile, să alunece în mizerie doar de spaima unui virus cu o mortalitate redusă?

Oamenilor le-au ajuns până peste cap indicațiile așa-zișilor specialiști, cu merite numai în înspăimântare, în propagarea fricii din varii interese. Nu mai sunt crezuți decât de foarte puțini. Sunt specialiști în distrugerea vieților și libertăților cetățenești, care au instaurat dictatura. Căci n-ai cum să mai vorbești despre democrație în România.

Covid-19 nu ucide cât protocoalele medicale aberante, ca neîngrijirea bolnavilor cronici pe considerent că e pandemie și spitalele au altă treabă.

Spaima autorităților de propagarea virusului a fost de înțeles câteva luni, dar n-are nicio justificare după un an, decât că le convine perpetuarea stărilor de excepție, când au prilejul să facă aproape orice, cu convingerea că n-o să fie trași la răspundere.

Statul a devenit unul terorist, întors împotriva locuitorilor obișnuiți. Dar populația s-a trezit din prea lunga și îngăduitoare inerție.

Politicienii n-au cum să se ascundă, în continuare, în spatele specialiștilor, să arunce vina pe aceștia. Vina principală le aparține, nu știu care medic dus cu pluta n-a fost ales de cetățeni, dar senatorii și deputații da. Politicienii sunt decidenții, nimeni altcineva.

Toată stima pentru cei care ies în stradă, la proteste, contra restricțiilor.

Jos măștile, jos dictatura sanitară!

Alexandru Petria

Vedeți și Proteste în București, Timișoara, Arad, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Pitești, Ploiești, Brăila, Galați, Constanța, Focșani, Craiova. Se scandează JOS ARAFAT! LIBERTATE! JOS MASCA! Luni la 5 jumate, din nou la Universitate!