ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am așteptat cu mai mult interes decât alții, prima ieșire publică a lui Isărescu de după anunțul Consiliului Concurenței că verifică înțelegerea la preț în privința ROBOR, din partea a 10 bănci.

La 1 noiembrie 2022, s-a scurs informația că în sfârșit Consiliul Concurenței cercetează modul în care băncile (cu complicitatea BNR – sublinierea mea), s-au înțeles să afișeze cotații ROBOR nereale, umflate, în raport cu condițiile din piața monetară (băncile se împrumutau la prețuri mult mai mici).

Consecința a fost că populația, companiile, și statul român au plătit dobânzi MAI MARI decât o impuneau condițiile comerciale, cu consecința profiturilor istorice ale băncilor comerciale. Adică, cu complicitatea BNR și prin manipularea dobânzilor, băncile spoliau puterea de cumpărare atât în criza pandemică (cum am arătat încă din aprilie 2020 aici prin manipularea dobânzii) cât și în perioade de revenire, după lock-down, așa cum am arătat AICI. #nimicpentrupopulatie.

Prin urmare, în 1 noiembrie 2022, când s-a aflat de investigația Consiliului Concurenței am arătat că Isărescu de fapt, în august 2022, a dat de șase băncilor comerciale că va fi o investigație. Atunci când Isărescu ,,le certa” pe bănci că au sărit calul.

Confirmarea acestui raționament cu datul de șase vine chiar astăzi, 14 noiembrie 2022, în intervenția lui Mugur Isărescu pe care o public pe canalul meu de youtube, așa, ca să nu dispară, canal la care puteți să va abonați, dacă doriți, AICI.

În opinia mea, Isărescu își arată profundul dispreț față de populație și companiile românești, pe care, din nou, le ia drept proaste, sărind în apărarea băncilor comerciale care, cu complicitatea BNR, au ținut dobânzile mai ridicate decât cele efectiv din piață (dobânda IRCC), cu consecința spolierii:

,,Am observat că le-au luat telefoanele, calculatoarele… Păi ei comunică între ei, ce să facă? Să comunice prin semne, prin telepatii?” Sau: ,,Eu nu am ce să îi reproșez (ROBOR-ului la 3 luni) ca indicator de politică monetară”. Pe bune?

Vedeți întreaga intervenție accesand fotografia de mai jos, făcută într-o sală aproape goală, cu supușenie fățișă afișată de ceilalți membri ai Consiliului de Administrație BNR, ,,corifeii” care nu au văzut inflația, care taceau malc cand Isarescu spunea ca inflatia trebuie tratata cu ceai e tei, care nu au văzut la timp cum băncile umflă ROBOR-ul și care în general ne servesc doar porții de înțelepciune post-facum – atunci când corifeii nu sunt doar prelungiri ale fostului turnător ale Securității, Manole.