ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știți cum se spune: exista minciuni, minciuni sfruntate și statistici. Cum ar spune Florin? Statistica confirmă! Ce confirmă? Amputarea puterii de cumpărare în principal pentru clasa de mijloc și în general pentru toți românii (care nu sunt atârnători la sinecurile de partid). Sau nu au pensii speciale (și lipsă de răspundere reală, gen).

Institutul National de Statistică ne anunță astăzi că inflația în primele 6 luni a fost de 3,4%. Vă place, nu? În realitate inflația este spre 8% și anulează orice creștere economică inventată de niște lichele și oameni fără căpătâi.
 

În plus, zi de zi, avem noi dovezi privind incapacitatea de gestionare a resurselor publice, ceea ce se traduce în cvasi-incapacitatea de plată.

Dacă primăria București/transporturile nu ar fi în incapacitate de plată, de ce ar majora intempestiv tarifele la metrou cu 20% de pe o zi pe alta (de la 2,5 lei la 3 lei pe călătorie) și la transportul cu mijloacele de suprafață de 1,3 lei la 3 lei/călătorie (cum ar spune americanii, cu un #staggering 130%? Ca să cumpere tramvaie chinezești și ca să definească incapacitatea de plată.

Deci, suntem de acord? #nimicpentrupopulatie.

Asta, în timp ce facem ,,plajı” de un miliard cu zero valoare adăugată pentru economia națională. Și în timp ce facem PNRR-uri de cioace. 

Desigur, mai pe larg, aici (și dacă vă place, și subscribe):