ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua în care Guvernul României anunța cu fast publicarea celor 1200 de pagini din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), făcută DOAR DUPĂ trimiterea acestuia în ajun la Bruxelles, jurnalistul Radu Soviani deplânge lipsa de transparență și deturnarea întregului plan în folosul personal al găștii aflate la putere și al clienților acesteia, singurul „beneficiu” pentru românii de rând nefiind decât decontul datoriilor.   
 
Acum v-ați prins de ce nu au prezentat public PNRR înainte să îl transmită la Bruxelles? Ca să nu se vadă cioacele și încredințările directe de sute de milioane de Euro, din banii împrumutați.

Gen încredințări directe către GSP Power (GSP vine de la Grup Servicii Petroliere), grup ce iubește tranzacțiile prin paradisuri fiscale.

Deci, nu este PNRR-ul României, este PNRR-ul LOR! Prin care EI se asigură „de reziliență” (faza pe energie) în timp ce voi plătiți împrumuturile și dobânzile. Spre exemplu:
 

Estimarea mea este că, din păcate, Comisia Europeană ne va da NOUĂ în cap în ceea ce privește o bună parte din decontarea efectivă a acestor sume, care se duc spre diverși agreați din anticamerele puterii.

Dincolo de bătaia de joc. Cum să trimiți la Bruxelles hărți în limba română, într-un document în limba engleză, și mai ales, cu date vechi de 5 ani?