ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul special John Durham a făcut recent o dezvăluire bombă, informează Matt Margolis, PJ Media.

Potrivit documentelor depuse în instanță, FBI a plătit un dubios om de afaceri rus ca sursă în ancheta privind campania lui Donald Trump din 2016, deși știa că respectivul avea legături cu serviciile de informații ale Moscovei.

„Durham l-a convins pe judecătorul federal din viitorul proces al lui Igor Danchenko să desecretizeze o moțiune care arată că Danchenko, sursa principală a dosarului Steele, în prezent discreditat, a fost plătit de FBI ca sursă confidențială timp de peste trei ani, până în toamna anului 2020, când a fost concediat pentru că a mințit agenții", relatează Just the News.

„Lui Danchenko i se aduc cinci capete de acuzare pentru că a mințit Biroul pe parcursul respectivei relații și va fi judecat luna viitoare la un tribunal federal din Washington D.C.".

Potrivit documentelor, „în martie 2017, FBI l-a înregistrat pe inculpat drept sursă confidențială plătită".

„Asta înseamnă că FBI l-a concediat inițial pe fostul agent MI6 Christopher Steele, autorul dosarului finanțat de Hillary Clinton, în noiembrie 2016 pentru că a avut contacte neautorizate cu presa", explică John Solomon.

„Câteva luni mai târziu l-a angajat pe principalul informator al lui Steele pentru a colabora cu Agenția, deși știa că unele dintre declarațiile lui Danchenko din dosarul Steele erau neconfirmate sau exagerate".

Ceea ce face ca această dezvăluire să fie și mai șocantă este faptul că Durham a confirmat că FBI era îngrijorat de legăturile avute de Danchenko cu serviciile secrete rusești cu zece ani în urmă.

„După cum s-a relatat în presă, inculpatul a făcut obiectul unei anchete de contrainformații a FBI între 2009 și 2011. La sfârșitul anului 2008, în timp ce inculpatul era angajat al unui important grup de reflecție din Washington, D.C., el a abordat doi colegi de serviciu pentru a afla dacă vreunul dintre ei era dispus sau capabil să furnizeze pe viitor informații confidențiale contra cost", a dezvăluit Durham.

După cum arată situația, pare că FBI-ul era interesat doar să-i însceneze ceva lui Trump și a fost dispus să se bazeze pe o sursă având deja reputația de a minți pentru a-și atinge acel scop.