Războiul Lingourilor și Profeția lui Rothschild: Aliații lui Zelenski vând Aur – aliații lui Putin cumpără masiv

Aproape simultan cu Războiul din Ucraina a apărut un fenomen de proporții planetare: migrația aurului dintre Vest spre Est.
Numeroși investitori occidentali încearcă să scape de aur, iar cumpărătorii asiatici profită de scăderea prețurilor pentru a cumpăra cantități neobișnuit de mari de bijuterii, lingouri sau monezi de aur.
Bloomberg scrie:
„Mari volume de metal sunt scoase din seifurile centrelor financiare, cum este New Yorkul, și se îndreaptă spre est pentru a răspunde cererii pieței de aur din Shanghai sau a Marelui Bazar din Istanbul.”
Furnizorii au dificultăți să țină pasul cu creșterea neobișnuit de mare de aur de pe piețele asiatice.
În septembrie, prețul aurului pe piața din Shanghai a atins cel mai mare nivel din ultimii șase ani.
New Yorkul și Londra au raportat ieșirea a peste 527 de tone de aur din seifurile lor, de la sfârșitul lunii aprilie.
În același timp, importurile de aur ale Chinei au fost în august cele mai mari din ultimii patru ani.
În noua goană după aur, China este urmată de India, Turcia, Thailanda și Arabia Saudită.
Și cererea de argint este în creștere pe piețele asiatice, unde prețul acestui metal s-a triplat în ultimele luni, arată o analiză realizată de SchiffGold.
Revenind la aur, Turcia este țara care și-a mărit cel mai mult rezervele în 2022. În primele opt luni ale acestui an, a achiziționat 84 de tone – dintre care doar în august 8,9 tone.
Astfel, Turcia a ajuns acum să dețină 478 de tone de aur, cel mai mare nivel din trimestrul II al anului 2020.
Și India a cumpărat mult: rezervele sale au ajuns acum la 782,7 tone, pe locul 9 în lume. În ultimii cinci ani, India a achiziționat peste 200 de tone.
Alți mari cumpărători de aur în 2022 au fost Kazahstan, Uzbekistan, Qatar și Irak.
În Orient, cultul pentru aur este adânc înrădăcinat în toate păturile populației.
Un articol publicat de Seeking Alpha arată:
„Pentru milioane de oameni din Asia, aurul rămâne principala formă de economisire. Spre deosebire de Occident, unde financiarizarea a început de decenii și unde aurul a dispărut din viața cotidiană a oamenilor. Până când izbucnește o criză financiară.”
Publicația explică:
„În Occident, oamenii dețin aur fizic puțin sau deloc, când se simt în siguranță financiară. Oamenii din Răsărit au păstrat viziunea veche asupra aurului. Strămoșii lor au adunat aur și așa au fost învățați și ei. Cu credința că aurul nu își pierde din valoarea la care a fost cumpărat.”
De pildă, în India, aurul nu este considerat un lux. Chiar și cei mai săraci cumpără aur.
Gospodăriile indiene dețin circa 25.000 de tone de aur, dar cifra ar putea fi mult mai mare, dat fiind că piața neagră a aurului este înfloritoare.
Nu mai puțin de 87% din gospodăriile indiene dețin o anumită cantitate de aur.
În concluzie, în timp ce Occidentul se debarasează de aur pe măsură ce prețul metalului scade, investitorii și particularii din Orient profită și cumpără tot mai mult.
Fenomenul nu poate fi explicat de inflația care erodează valoarea banilor locali, pentru că și în Occident inflația face ravagii.
Interesant este că granița care îi delimitează pe Vânzătorii de Aur de Cumpărători este aproape identică celei dintre taberele care se opun în războiul din Ucraina.
Aliații occidentali ai Kievului vând aur, în vreme ce aliații asiatici ai Moscovei cumpără masiv.
În ciuda inflației galopante, a crizei economice generalizate și a supraîncălzirii Tiparniței de la Washington, Occidentul pare să creadă mai mult în Dolar (și monedele fiduciare) decât în Aur.
Orientul, în schimb, crede că a prins o oportunitate.
Aurul a devenit noul front al războiului pentru o Nouă Ordine Mondială.
În mod necesar, una dintre tabere se înșală fatal. Care?
Cu două zile înainte de invazia lui Putin în Ucraina, Nathaniel Rothschild scria pe Twitter:
„Vom asista la colapsul întregului sistem monetar internațional. Când spun asta, mă refer la prăbușirea încrederii în monedele de hârtie din lumea întreagă. Nu este doar moartea Dolarului sau eșecul Euro. Este o prăbușire a încrederii în toate monedele de hârtie.”
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Viganò: Conclavul este falsificat – De aceea, viitorul Papă nu va avea autoritate

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

BTI: A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE

Visul umed al Europei e mai aproape ca oricând de a deveni realitate: Să se spele pe cap cu Războiul și cu Zelenski!

Psiholog militar Laurențiu Niculescu: Asistăm la destrămarea psihică a unei întregi națiuni. Acest lucru trebuie oprit!
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Externe Finanțe-Bănci Opinii Prima pagină Știri Ucraina
Persoane: Rothschild Vladimir Putin Volodimir Zelenski
Subiecte: Război Ucraina
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (4)