ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru ca Nutu Camataru a intrat in literatura romana, am sa incerc un pamflet folosind personajul literar cu acelasi nume, o analogie literara privind ceea ce se intampla in prezent in Ucraina.

Asadar, sa presupunem ca esti vecin cu personajul Nutu Camataru, care este celebru nu numai in cartier, ci in toata tara pentru activitatile sale.

Ca vecin, ai o disputa privind locul de parcare. Nutu spune ca e al lui, ca asa a fost de cand e in cartier. Tu spui ca e al tau, ca tu il ai inregistrat la primarie. Nutu se mai incrunta la tine din cand in cand, cateodata te ia si de gat, dar doar asa, fara sa stranga, ca sa stii cine e seful.

Ai un prieten, bogat, cu muschi, costum frumos si celebru si el, care nu locuieste in oras cu tine, care mai vine din cand in cand pe la tine. Atunci cand are timp si isi aduce aminte. Auzind problema ta cu locul de parcare iti zice ca lucrurile nu pot fi lasate asa si te incurajeaza sa iti faci dreptate, ca iti tine partea. Te invata cateva scheme, daca mai esti luat de gat. Si pleaca. Are afaceri de facut.

Incurajat, tu ii zgarii masina lui Nutu, ii pui pasta de dinti pe clanta de la usa, ii bagi Metallica la maximum, tocmai cand el asculta manele, ii dai o castana nepotului adolescent al lui Nutu etc.

Deci tu stiind cine e Nutu, ce te astepti ca el sa faca? Sa sune la politie, sa vina sa iti bata obrazul ca sa cadeti la pace ? Sau sa te ia la bataie, sa-ti darame usa, sa-ti distruga bucataria, baia, dormitorul, sufrageria, sa dea drumul la butelie si gazul sa puna in pericol toata scara, incat toti locatarii din apartamentul tau deja au fugit, iar locatarii de pe scara sunt ingrijorati?