ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De câte ori nu ați simțit, chiar în clipele fericite, că, oricât de bine v-ar fi, tot jinduiți după tihna și siguranța de acasă?!

Un sentiment pe care „specialiștii” nu-l pot explica, dar care este probabil în relație cu legăturile nevăzute dintre ființa biologică și constituenții mediului ambiant: apa, aerul, solul; particularități chimice unice, în consonanță cu unicitatea ființei umane.
 
Dar, în afara potrivirilor fizice, există acea stare de bine atunci când te afli printre cei care îți seamănă, care s-au născut tot acasă, cu care te identifici; relațiile sociale sunt determinante pentru fericirea individului.
 
Apropiații mei știu că eu sufăr de un sindrom ciudat: de mic copil, când eram plecat din țară, cam după 7-10 zile, apăreau simptome constante și fără o cauză aparentă: greață, inapetență, slăbiciune, lipsa interesului pentru lucrurile noi din jur. Părinții mei au remarcat asta, încă de când eram prin clasa a opta, dar au renunțat să mă mai ducă la medic, văzând că toate manifestările dispăreau ca prin minune, imediat ce treceam granița, la întoarcere.

În clipa asta, eu știu că sunt milioane de conaționali care îmi seamănă și simt la fel cu mine. Oameni care visează că, într-o zi, se vor putea întoarce acasă. La rudele lor, la colegii de liceu, la casa părintească, la cerul minunat de deasupra României. Că, într-o zi, vor putea scăpa de angoasa perpetuă că părinții, cei dragi de-acasă, ar putea fi în pericol, că sănătatea le-ar putea fi șubrezită, iar ei, de la distanță, nu pot face nimic în afară de a se îngrijora. Pentru că altfel poți gestiona un necaz, mai mic sau mai mare, atunci când ești aproape de cel care are nevoie de ajutor.

Și, dacă eu știu lucrurile astea, înseamnă că trebuie să fac tot ce pot pentru a le remedia. De aici, a pornit ideea programului „Înapoi acasă!”, ale cărui repere și mijloace de aplicare le găsiți publicate pe noul meu site.