ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. Ucraina a mulțumit „prietenilor și partenerilor care au ajutat țară noastră.” 18 țări din blocul NATO au avut parte de recunoștință. România nu s-a numărat printre ele. Nu, nu mă bucur, fiindcă ar fi prea puțin. Jubilez când mă gândesc la panaramezii supremi care au avut steagul galben-albastru la poză de profil și i-au așteptat cu pungi de la Lidl pe unii care aveau în portbagaje geamantane cu dolari. Caracterul frumos al Ucrainei nu-i face mai buni pe ruși. Ucraina și Rusia sunt la fel. Două țări ostile României. Se luptă pentru niște chestii care pe noi nu ne interesează, iar România a ieșit stoarsă din afacerea asta. Am toată stima pentru ucraineni. Au rămas la fel. Aroganți și egoiști. Și îmi e scârbă de românii care au votat pacostea globalistă, partidul drogangiilor cu elan buldozerist.

2. A fost cel mai frumos week-end pe Litoral. Ne-a ajutat și vremea. Soare, marea caldă și fără valuri. Codrul nu știu dacă o fi frate cu românul, dar meteorologia e sora lui la fel de neisprăvită. Am avut vârf de sezon după 25 august.

3. Am luat prânzul la un prieten. „Nu observi nimic? Ia mai gustă pâinea.” „Da, e foarte bună.” „Nu numai că e bună. E și sănătoasă. Am cumpărat-o de la unul care aduce grâu de la țărani simpli din Moldova. Oameni cu un hectar sau două. N-au bani să trateze grâul.” Eu sunt încântat că țările alea cărora le-a mulțumit Ucraina au primit boabe de grâu cât mingile de ping-pong. Ucraina e o țară care se exprimă excelent pe toate palierele. Face și război, și agricultură în același timp, iar bărbații de 35-40 de ani se bronzează în străinătate. Și nu stau o săptămâna la plajă. După o săptămâna își cumpără câte un apartament cu vedere la Mare, pentru că în țara lor de origine nu există corupție.

4. Eu mi-aș dori să între Ucraina în U.E. Și să vină niște birocrați bruxellezi să le spună afaceriștilor ex-sovietici că trebuie să renunțe la cash. Spre deosebire de noi, ucrainenii vor avea pregătite răspunsurile.

5. Mai țineți minte când Clotilde îl suna pe suavul premier al Kievului și îi zicea „dear Mister Kliciko”? Doamneeeee, ce m-am distrat! Femeia are simțul ridicolului.

 

Răzvan Ioan Boanchiș/ NAȚIONAL