ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul ziarist Răzvan Ioan Boanchiș scrie și el într-unul din editorialele sale din Național despre „ancheta” Recorder, la care ne-am referit și noi săptămâna care a trecut. Redăm opinia sa sarcastică:

„Pe vremea lui Ceaușescu, la cinematograf nu se proiecta de la început filmul pentru care plăteai biletul. Întâi se difuza un documentar de propagandă. Nu se uita nimeni. Tinerii chicoteau și spuneau măscări. Cam așa sunt și filmele făcute de ziaricii de la Recorder. Niște prostii teziste. Ultimul e despre preoți, că doar nu despre trotinetarii drogangii care au furat sacii cu voturi. Normal că trebuie atacată Biserica, pentru că în fiecare parțial eclozat din partidul psihotrop zace câte un mic Enver Hodja. Orice panaramez mancurtizat are o cultură vizuală vastă. Dă share filmelor materiast dialectice încropite de Recorder și ține la poza de profil steagul altei țări.

În urmă cu niște ani, m-a chemat Dorin Chioțea la o emisiune cu activiștii de la Recorder. Am măturat cu ei pe acolo, mai era puțin și îi scoteam plângând din studio. Tema: cărțile scrise în pușcării. Am spus clar că n-au nicio vină cei care le-au scris, pentru că ei au profitat de o lege dată de alții. Dar micii torționari gândeau și gândesc altfel. Pentru ei nu era de ajuns că unui om i s-a luat libertatea. Măscăricii ar fi vrut ca omul să fie și batjocorit. Cum îi batjocoresc ei pe preoți. Ce pretenții să ai de la unii care au strigat în Piața Victoriei „cine nu sare ia condamnare”?”