ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul ziarist Răzvan Ioan Boanchiș face o analiză sarcastică despre Ungaria, Ucraina și USR cât și o mărturisire unică pentru presa română: „Sunt vinovat, pentru că în 2021 i-am îndemnat pe oameni să se vaccineze”. Citiți integral mai jos editorialul ziarului Național:

Două țări care încep cu „U” și nu ne-au luat teritorii

1. Tovarășii maghiari ar fi vrut să folosească harta Ungariei Mari la meciurile naționalei de fotbal. Ungurii nu sunt cea mai iubită minoritate din România, iar limba lor mi se pare un nechezat de iapă fără grajd. Dar în ultimii trei ani, singurii români care i-au înjurat pe unguri (și i-au discriminat pentru politica lui Orban) au fost useriștii. Așa că, vorba lui Dumitru Dragomir, „eu nu fac jocurile nimănui, eu fac jocurile mele cinstite.” E vorba despre două țări care încep cu U. Una e în U.E., cealaltă nu e în U.E., dar noi, oameni din U.E., ținem cu țara care nu-i în U.E. Un lucru au în comun cele două țări cu U. Ambele iubesc România și nu i-au luat niciodată teritorii. Dar niciodată, niciodată, niciodată.

2. Citez din Andrei Caramitru, intelectualul numărul doi (după Bulai) al USR. „Primul rege neamț al României a avut noroc cu soția lui – Regina Maria.” Deci Carol I a fost însurat cu Regina Maria. Și au avut doi copilași – Nicolae Ceaușescu și Clotilde. Vă implor să votați USR! Partidul erudiților.

3. Ce a fost întâi, oul sau găina? Ar fi cazul să se facă o dezbatere și pe tema „Cine a omorât mai mulți oameni? Covidul sau Vaccinul?” Boala s-a dus, dar vaccinul lucrează în continuare în organism. E bun pentru inimă. Stați liniștiți, că și eu sunt vaccinat! Și vinovat, pentru că în 2021 i-am îndemnat pe oameni să se vaccineze. Dar n-am făcut-o la scară industrială, ca televiziile și ca miniștrii Sănătății din USR, care au scos bolnavii din spitalul de ortopedie – „noaptea, ca hoții!” – pentru a încropi un centru de vaccinare. Probabil că soțul Ursulei mai avea ceva marfă. Sunt convins că țineți minte lozinca „stai acasă, protejeaz-o pe bunica!” Eu, cetățean U.E. responsabil, am stat acasă, n-am dus-o pe fiica mea la mama. Dar s-a dus mama să se vaccineze și după trei luni a făcut cancer și după alte trei luni a murit. Fără legătură cu vaccinul, normal. Vaccinul netestat pentru o boală necunoscută a fost o capodoperă. Mama era monarhistă și îmi spunea „nu te mai lua, dragă, de useriști, sunt și ei tineri, nu te-ai săturat de PSD și de PNL?” I-am lăsat, am văzut cât de inteligenți sunt. „Carol I a fost însurat cu Regina Maria”, iar ministrul Sănătății, angelicul Vlăduț, a scos pleonasmul (mai mult neoplasmul) „panaceu universal”.

4. Caricatură progresistă pe centurile de socializare. În Postul Paștelui. Iisus vorbind unei mulțimi. „Ultima dată când m-am îmbătat, m-am trezit după trei zile într-o peșteră.” Dacă Răstignirea e o beție, atunci și „Corupția ucide” e o ticăloșie. Eu le-am mai transmis trotinetiștilor că vor avea semințe pentru idei când va rămâne gravidă girafa de polistiren din fața Muzeului Antipa.

Național