ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CSAT a trecut peste sfatul MApN si a decis sa doneze Ucrainei sistemul de rachete Patriot. De la buget s-au platit 4 miliarde de dolari pentru sapte sisteme comandate de la firma americana Raytheon. Dar doar patru au fost livrate, din care doua sunt functionale, deci donam jumatate.

Consiliul condus de Klaus Iohannis pune tantos si o "conditie" caraghioasa Statelor Unite. Le dam gratis rachetele Ucrainei daca si numai daca ne lasa sa mai cumparam altele de la ei. Practic, Klaus indeplineste doua sarcini deodata, dar tot fara sanse sa i se dea vreo functie e.

Mergem pana in panzele albe intr-un razboi ca si pierdut, din care nu castigam nimic. In comunicat se mai invoca printre motive ca situatia s-a inrautatit pentru Ucraina si "atacurile Rusiei asupra civililor". Pai daca era dupa criteriul asta, trebuia sa fi donat Patriotul Hamas.

Ni se tot spune ca suntem norocosi ca traim intr-o democratie si ne opunem dictatorilor. Dar din ce se vede dictatorii sunt cam populari in tarile lor, chiar cand fac razboaie. Pe cand la noi, cine e de acord cu astfel de decizii luate discretionar si cine intreaba alegatorii daca au vreo parere?

REACȚIUNEA