ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La jumătatea lunii mai, Washington Post publica o bombă de presă: Evgheni Prigojin are legături cu conducerea armatei ucrainene. Mai mult, negociează cu ea.

Șeful Wagner le-ar fi cerut ucrainenilor să își retragă trupele din Bahmut, un obiectiv militar care părea deja pierdut.

În schimb, potrivit Wa-Po, Prigojin s-ar fi oferit să divulge o serie de poziții ale forțelor regulate ruse, care să fie atacate de ucraineni.

Dacă aceste negocieri se materializau, aura de erou a lui Prigojin devenea și mai strălucitoare, iar rivalii săi din armata regulată rusă – ministrul Șoigu și șeful Statului Major Gherasimov – ar fi fost compromiși.

Așadar, Prigojin ar fi fost un trădător.

Sursa citată de Washington Post  pentru informațiile acestea explozive erau serviciile secrete americane.

Într-un interviu pentru Wa-Po, ulterior cenzurat, Volodimir Zelenski a părut foarte iritat (chiar furios) că informațiile despre Prigojin au fost date publlicității, fără a confirma sau infirma veridicitatea lor.

Mai degrabă, din interviu rezulta că Zelenski este iritat de faptul că informația a apărut PREA DEVREME.

În contextul Rebeliunii Wagner, devine clar de ce era mânios Zelenski: stângăcia Washington Post (cunoscut ca „ziarul CIA”) a avertizat Moscova despre Rebeliunea Wagner care se pregătea.

Iar Putin a avut timp să contracareze insurecția lui Prigojin care, probabil, urmărea să se întindă în toată armata rusă.

Astfel, s-ar fi pus în practică amenințarea fățișă a lui Joe Biden din martie 2022 privind răsturnarea de la putere a lui Vladimir Putin:

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om (Putin) nu mai trebuie să rămână la putere.”

Citiți mai jos comentariul meu de acum o lună despre ceea ce pare un puci pus la cale de Washington și ratat pentru că a răsuflat dintr-o eroare halucinantă.

WAGNER CÂNTĂ AMURGUL ZEILOR? - ÎN JURUL TRONULUI DE LA KREMLIN AL LUI PUTIN AU APĂRUT FISURI