ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Românii și-au luat 8,41 milioane de zile de concediu medical în primele trei luni din 2023, echivalentul a 23.000 de ani”, ne explică euronews, preluînd date oficiale ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Primministrul Marcel Ciolacu se smiorcăie cu privire la această situație: „Trebuie să vedem realitatea: 8,1 milioane de concedii medicale la 6 milioane de români care muncesc. Am cerut o analiză foarte clară, să vedem din ce domeniu sînt, sînt din domeniul privat, sînt din domeniul public. Acest lucru nu s-a întîmplat niciodată, nu în România, în Europa. Va urma să-mi vină acest raport, pe care o să-l facem public. Ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România”.

Mda, avem o situație care nu s-a mai întîmplat niciodată în România și în Europa, un număr uriaș de concedii medicale. E doar o coincidență că această situație excepțională a apărut după campania de vaccinare în masă cu serurile experimentale covid. Oamenii care se îmbolnăvesc foarte des, mult mai des decît în trecut, sînt parte din Noua Normalitate cu care trebuie să ne obișnuim. Bani în plus pentru sistemul sanitar și ca rezultat, lume mai bolnavă.