ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inteleg ca la incoronarea de acum 70 de ani s-a dat ceva si de haleala pentru popor. Acum e ca la nunta la Simion, mananca fiecare ce si-a adus in traista.

Printul Harry a venit fara rapciugoasa aia de Meghan, care sta acasa sa spele de mana si sa culeaga bumbac pentru hainute la copii. Amintire sfasietoare cu care va rupe inimile la Oprah.

Au aparut protestatari pentru republica. Probabil sunt aceiasi care se lipeau de asfalt pentru racirea climei. Acum n-au ce comenta, caleasca regala merge cu biodiesel pe baza de nutret. O comentatoare se intreba daca va fi o hermina din imitatie de blana.

La ce mancare au englezii, mai bine ca nu se da nimic. La desertul regal au piscoturi cu capsuni si ghimbir. Macar nu-i porridge. Sa fi vorbit cu babele alea unguroaice de la Viscri sa-i trimita niste borcane de gem, daca nu si-a permis cirese de 100 de lei kilu.

Suntem reprezentati la cel mai inalt nivel. Un descendent al familiei domnitoare Ghica, ajuns colonel in Anglia, a deschis usa trasurii regale. Tot a facut mai mult decat generalul Ciuca.

Duda si Margareta au fost la receptia de vineri, desi ma asteptam sa vada incoronarea la televizor, ca fotbalistii români mondialele. Doamna Carmen si Boul Solemn n-au ratat ocazia sa inchirieze un avion privat pentru o viguroasa vizita de shopping pe Oxford Street.

Pentru prima data de la declararea independentei in 1776, SUA nu sunt reprezentate la nivel de presedinte la incoronare in tara de care s-au rupt. Joe Biden a ramas acasa unde da mana cu invitati imaginari, Abraham Lincoln si Bugs Bunny.

Auzind ca regele e purtat de o caleasca poleita, trasa de sase cai frumosi, a venit si Macron cu mârțoaga lui.

Singura care ma interesa de acolo, Kate Middletom, a purtat cercei cu perle ramasi de la soacra-sa, educatoarea absolut banala, care traia cu fiul arabului care-a cumparat Harrods.

Toata distractia a costat la vreo suta de milioane de lire, bani care puteau fi donati Ucrainei pentru rachete.

Coroana are 2.868 de pietre pretioase, unele sterpelite din India. Noroc ca majestatea sa a fost daruit cu urechi solide, care pot sustine bijuteria de 2 kilograme sa nu-i vina pe ochi.

De când Henric al VIII-lea s-a supărat pe papă, că nu-l lasă să divorțeze, regele Angliei e și cap al Bisericii Anglicane. Ceea ce îl face echivalentul patriarhului Daniel.

De conducerea efectivă a celei mai progresiste dintre cultele protestante se ocupă episcopul de Canterbury. Cel care e deschis la dezbateri despre genul Tatălui din cunoscuta rugăciune. Deci e un fel de Bănescu al lor, nu are funcția în acte, dar reformează și dictează.