ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Necesitatea e mama invenției, spunea Platon. Avea dreptate. Valul IV al pandemiei reprezenta o necesitate istorică, drept care a fost inventat.

Ziua de 1 iulie a venit cu două vești pentru Europa: 

1. UE a anunțat intrarea în vigoare a „pașaportului de vaccinare”;

2. OMS a anunțat că, pentru prima dată după zece săptămâni, numărul de infectări a crescut din nou în Europa și se pregătește valul IV.

Coincidențele sunt mirarea proștilor. 

„Îi ajutăm pe europeni să își redobândească libertatea pe care o prețuiesc atât de mult”, a gâlgâit încântată Ursula von der Leyen la lansarea Certificatului Digital COVID. 

În schimb, OMS a amenințat că urgia se întoarce.

Cele două vești picate în aceeași zi sunt ca morcovul și bâta pentru măgar. Ele pregătesc următoarea etapă a Dictaturii COVID: forțarea vaccinării. Sau vaccinarea forțată.

Pentru că „pașaportul” UE nu asigură libertate nelimitată și, cu atât mai puțin, nu împiedică venirea celui de-al patrulea val.
 

*


Israel, acest El Dorado al vaccinării, pe care activiștii COVID-ului îl dau mereu ca exemplu de reușită în lupta cu virusul, se clatină din nou. Restricțiile se reintroduc cu aceeași rapiditate cu care au fost scoase. Jumătate din cazurile grave sunt persoane vaccinate cu două doze.
 
Vaccinul s-a dovedit un vacs.

Marea Britanie a fost prima țară din Europa care a început vaccinarea, iar două treimi din populație s-au vaccinat cu cel puțin o doză. Totuși, regatul campion la înțepare a cunoscut una dintre cele mai lungi și mai aspre carantine: abia acum ridică restricțiile, în ciuda creșterii numărului de infectări.
 
Premierul Johnson și-a avertizat însă conaționalii că vor trebui să „învețe să trăiască cu virusul”. Ceea ce înseamnă că relaxarea este doar de un respiro, pentru ca britanicii să nu se urce pe pereți sau să iasă în stradă. Restricțiile se vor întoarce.

Era limpede că se pregătește valul IV de când UE a anunțat că a cumpărat 1,8 miliarde de vaccinuri pentru 2022 și 2023.
 
Cine a crezut că erau pentru dulăpiorul din baia de la Bruxelles al Ursulei, s-a păcălit.
 

*


De la bun început Vaccinul ne-a fost prezentat ca un izbăvitor. Înzestrat cu valențe mitice și mistice, el era „Cel așteptat”, Mântuitorul care trebuia să ne elibereze din iadul restricțiilor COVID.

După cum se vede din declarația de mai sus a șefei Comisiei Europene, după cum o arată și reclamele televizate, cu babe la gard și turiști hălăduind prin lume, nimeni nu vorbește de Sănătate, ci de Libertate.

Un lucru extrem de straniu pentru un tratament medical, fie el și împotriva unei boli (zice-se) devastatoare.

Această ideologizare a vaccinului, înzestrarea lui cu virtuți pseudo-religioase, era suficientă pentru a trezi reticența oricărui om cu o urmă de glagorie.

Înverșunarea și amploarea campaniei de propagandă, teroarea dezlănțuită împotriva „disidenților”, a „deviaționiștilor” care îndrăznesc să aibă altă opinie decât cea oficială completează un tablou atât de familiar celor care au trecut printr-o dictatură sau au deschis o carte de istorie.

Tocmai pentru că șablonul ne este cunoscut, știm și ce ne așteaptă. Potrivit Cursului Scurt al Istoriei Partidului, etapa următoare este „Ascuțirea luptei de clasă”.

Posesorii „pașaportului de vaccinare”, care atât au tânjit după libertate, nu se vor bucura prea mult de ea, din cauza valului IV, anunțat. 

Valul IV vine din cauza nevaccinaților, vor explica doct faucii, rafilele și arafații din lumea întreagă. „Nu s-au vaccinat suficienți pentru a se realiza imunitatea de turmă!” Înapoi la coteț!

Certificații digitali, cu dorul de Toscana și de Mykonos neostoit, vor turba de furie sub măștile regăsite totuși cu o duioșie nemărturisită.

„Proletariatul” vaccinat va fi asmuțit împotriva „moșierilor, chiaburilor și burjuilor” nevaccinați. La presiunea maselor largi vaccinate, indignate de egoismul, bigotismul și înapoierea păturilor nevaccinate, se va trece la reeducarea și vaccinarea forțată a acestora.

Nimic nu poate sta în calea „visului de aur” al lumii de mâine. O lume ca o pășune bio pe care turma imună va paște docilă, fără viruși și fără întrebări.

O lume de care ne mai despart doar câteva valuri.