ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima zi lucrătoare din anul ăsta, 3 ianuarie, m-am dus la poștă, că-mi venise aviz că am o recomandată, și am ridicat o nouă amendă de la Jandarmerie. E pentru participarea mea la mitingul din 21 decembrie 2021 de la București. Pînă acum primisem amenzi doar de la Jandarmeria din Timișoara (6 bucăți, toate contestate în instanță), dar acum amenda e de la Jandarmeria din București.

Procesul verbal e pe sistemul „2 în 1”, adică conține de fapt 2 amenzi: una pentru participarea la miting (500 lei) și alta pentru că n-am purtat mască (500 lei), total amendă 500 + 500 = 1000 lei.

Precizez că la mitingul de la București nu am fost legitimat de nici un jandarm sau polițist, și nici măcar n-am purtat vreo discuție cu vreun jandarm sau polițist. Dar e adevărat că am participat la acest miting și probabil apar în vreo filmare. Sînt oricum pe lista de dușmani ai regimului covidist. Pe blog n-am apucat să scriu despre acest miting dar pe rețelele de socializare am menționat prezența mea acolo. Referitor la desfășurarea mitingului recomand cititorilor articolul lui Andrei Nicolae de pe activenews. Am aflat că multe autocare care aduseseră oameni la miting din alte localități au fost apoi oprite de jandarmerie și călătorii legitimați. Eu însă nu mă dusesem la București cu autocarul ci cu trenul și nici măcar în drumul spre ori dinspre București nu am fost legitimat de vreun membru al forțelor de ordine. De aceea amenda a fost o surpriză pentru mine.

La un moment dat o parte dintre demonstranți au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, pe la intrarea dinspre Curtea Constituțională. Ce am văzut eu – erau niște gărdulețe de metal puse în fața gardului de zid al parlamentului, și acele gărdulețe au fost folosite ca niște scări de cei care au urcat pe zid. Precizez că n-am fost printre aceștia. Vorbind cu o persoană care a fost printre cei intrați în curte am înțeles că, după ce s-a pătruns în curte fără rezistență din partea forțelor de ordine, apoi acestea au dat cu șprei cu piper și au alungat mulțimea. O filmare din curtea parlamentului a fost distribuită pe facebook de către  Ionel Bancu.



Redau mai jos constatările din procesul verbal al jandarmeriei:

Încheiat astăzi ziua 21 luna 12 anul 2021 ora 16,00 în localitatea București, sector 1.
Agent constatator plt. adj. șef Răducanu Mihăiță din Unitatea Militară 0575 București constat că:
1. Dl Mioc Marius (…)

În ziua 21 luna 12 anul 2021 ora 10,00 locul B-dul Națiunilor Unite – intrare Camera Deputaților, a săvîrșit următoarele: A participat la adunarea publică de protest desfășurată în zona Palatul Parlamentului, respectiv poarta de acces la Camera Deputaților, unde au participat aproximativ 2000 (două mii) de persoane, încălcînd astfel prevederile art. 1 pct. 15 din Anexa 3 a HG 1242 / 2021 și nu a purtat masca de protecție, încălcînd astfel prevederile art. 1 din Anexa 2 a HG 1242 / 2021

Fapta/Faptele săvîrșită/-e sînt prevăzute de:

1. art. 65 lit. k din Lg 55/2020 și sancționată de art. 66 lit. a din Lg 55/2020.
2. art. 65 lit. h din Lg 55/2020 și sancționată de art. 66 lit. a din Lg 55/2020.

Stabilesc AMENDĂ în sumă de 500 + 500 lei, respectiv 1000 lei. (…)

Nu a fost de față nici un martor deoarece procesul verbal a fost întocmit la sediul unității.

Alte mențiuni: Nefiind de față de întocmirea procesului verbal, contravenientul nu poate face mențiuni.

Voi contesta și această amendă.