ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier britanic Rishi Sunak nu va participa la viitoarea Conferință ONU privind Schimbarea Climatică. Mai mult, a blocat și participarea regelui Carol.

Această informație oferită de The Guardian a provocat stupoare: Noul premier britanic nu crede în Schimbarea Climatică, noua religie planetară?

Refuzul de a participa la Cop27, care va avea loc în Egipt, în perioada 6-18 noiembrie, a fost motivat de noul premier prin necesitatea de a se concentra asupra problemelor economiei britanice în pragul iernii, pe fondul crizei energetice.

Boicotul lui Sunak este cu atât mai șocant cu cât precedenta Conferință, Cop26, a avut loc toamna trecută în Marea Britanie, la Glasgow și a fost prezidată de fostul premier Boris Johnson.

De asemenea, neparticiparea regelui este și ea uimitoare, în condițiile în care, până a se sui pe tron, prințul Charles era un înfocat susținător al tuturor măsurilor progresiste de „salvare a planetei”.

La Cop27, organizată în stațiunea Sharm-El-Sheik, și-au anunțat participarea foști lideri precum Barack Obama și Bill Clinton. Se așteaptă să participa și fostul premieri britanic, Boris Johnson.

Cu excepția lui Donald Trump, nu s-a mai pomenit până acum ca șeful unei mari puteri să boicoteze conferințele pentru Schimbare Climatică.

Deși, în fața colosalului val de reacții indignate ale stângii globaliste, Downing Street 10 a anunțat că Sunak ar putea reveni asupra deciziei de a merge în Egipt, un lucru este sigur:

Odată cu venirea în fruntea guvernului britanic, la Londra bate un interesant vânt de schimbare.

Rishi Sunak pare prea puțin interesat de problemele progresiste.

Fie și faptul că i-a putut trece prin cap să nu meargă la reuniunea Cop este grăitor.

Sunak nu seamănă de loc cu Biden, Scholz, Trudeau, Macron, Boris Johnson... Nu pare să facă parte din Famiglia. Sau, oricum, este o rubedenie mai îndepărtată.

Astfel, zilele trecute,guvernul și-a anunțat intenția de a pune capăt vânătorii de către poliție a postărilor „incorecte politic” de pe rețelele sociale și descinderii la domiciliul autorilor pentru a-i sancționa și chiar aresta.

De asemenea, în vară, când forțele aeriene britanice (RAF) au introdus cote de gen și de culoare a pielii la recrutarea piloților, Sunak, pe atunci doar un posibil candidat la funcția de premier, a declarat:

„Singurul lucru care ar trebui să conteze la recrutare este caracterul, nu sexul sau culoarea pielii. Faptul că Ministerul Apărării ar putea permite ca securitatea Marii Britanii să fie pusă în pericol pentru așa-zisa diversitate nu este doar rușinos, este periculos.”

În ce privește pandemia, Sunak a declarat în august că oamenii de știință au avut un rol exagerat de mare în luarea deciziilor politice și a criticat Politica Fricii și lockdown-urile.

La fel ca în cazul Giorgiei Meloni, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece nici în privința lui Rishi Sunak. În mod cert, însă, ambii sunt altfel decât restul Sistemului. Iar orice nouă fisură în Sistem grăbește implozia.