ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfîntă Treime, îngăduind începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Te rog să ai grijă de românii din țara vecină, scăpîndu-i de moartea năpraznică. Luminează, Tată Ceresc, pe conducătorul rus care a vizitat Athosul, fă-l să-și amintească de rugăciunile la care a luat parte cu acele prilejuri, de convorbirile pe care le-a avut cu călugării și de legile milenare ale ortodoxiei, între care SĂ NU IEI NUMELE DOMNULUI DUMNEZEULUI TĂU ÎN DEȘERT, SĂ NU POFTEȘTI NIMIC DIN CE ESTE AL APROAPELUI TĂU, dar mai ales SĂ NU UCIZI sînt exențiale pentru dobîndirea mîntuirii personale. Ajută-l, deci, să înțeleagă primejdia de moarte în care se află, fiind răspunzător de fiecare om ucis în această năvală decisă de el asupra unei țări cu locuitori în majoritate creștini.

Doamne Iisuse Hristoase, Care ai învățat pe ucenici și pe apostoli că „toți cei ce scot sabia de sabie vor pieri" (Matei 26, 52), trimite Arhanghelii, Îngerii și Sfinții Tăi să le amintească tuturor militarilor aflați în oastea rusă să refuze distrugerile locuințelor oamenilor nevinovați și să evite uciderile fratricide pentru care vor da socoteală personală dinaintea Ta.

Duhule Sfînte, Mîngîietorule, Care ai coborît la Cincizecime în chip de limbi de foc, învățînd Adevărul pe cei ce aleg Calea spre Viață, Te rog să le dai conducătorilor celor două țări gîndul întîlnirii cît mai repede pentru a hotărî soluții politico-strategice fără noi vărsări de sînge omenesc și fără alte distrugeri.

Maica Domnului nostru Iisus Hrirstos, Te rog să-i ocrotești pe românii din Bucovina și din Maramureș de războiul văzut, iar pe noi toți să ne aperi de efectele speculațiilor financiare, de lipsurile și de nevoile care pot decurge din pricina acestui conflict armat apropiat de granițele României – Grădina Ta.

Slavă Tatălui, Fiului și Sfîntului Duh! Amin!

24 făurar 2022 Mihai Floarea