ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În legătură cu ”Aurora Boreală” văzută ieri din România și Ungaria, precum și din mai multe țări europene - fenomen polar specific celor doi poli magnetici ai Pământului, Artica și Antarctica nu la paralela 45 și mai jos, Croația, Bulgaria, Grecia, Italia - acum este și oficial:

Pe site-ul programului HAARP al Universitatății Fairbanks din Alaska a fost postat un anunț in care publicul este inștiințat despre un program de cercetare efectuat in perioada 4-7 noiembrie 2023.

«Programul de cercetare HAARP va desfășura o campanie de cercetare în perioada 4-7 noiembrie pentru a studia strălucirea artificială a aerului și undele radio de frecvență foarte joasă/frecvență extrem de joasă (VLF/ELF). 

Obiectivele principale ale acestei campanii de cercetare sunt de a înțelege mai bine mecanismele din ionosferă care produc emisii optice și de a investiga dacă anumite tipuri de unde din ionosferă pot amplifica undele VLF/ELF. Experimente suplimentare vor căuta să determine dacă sateliții pot folosi undele de plasmă în ionosferă pentru detectarea și evitarea coliziunilor. (...)

The High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) este un program științific care vizează studierea proprietăților și comportamentul ionosferei.»

Important..

«Unitatea de cercetare HAARP a fost transferată la data de 11.08.2015 de la Forțele Aeriene ale Statelor Unite către Universitatea Fairbanks din Alaska.»

mai multe pe site-ul programului HAARP al Universității.


Părerea mea personală, de conspiraționist înrăit este că Universitatea a făcut anunțul că urmează un experiment, pentru că indiferent in ce a constat experimentul real acesta era de o asemenea amploare și dimensiune incât nu putea fi ascuns de ochii lumii. 

Așa că l-au ascuns la vedere.
 

foto 1 anunțul de pe site-ul Universității Fairbanks

foto 2 - 12 imagini cu Aurora Boreală vizibilă din România (sursa: Meteo Tulca-Bihor).