ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum știe deja toată lumea cât de cât cuplată la surse de informare, după ce vom fi terminat de halucinat împreună și separat pe tema Covizilor, ni se pregătește o nouă îmbrobodeală echivalentă cu teoria Pământului plat, anume utilitatea luptelor cu schimbările climatice prin mecanisme de o coerență cum numai noua specie poate produce.

Sigur că vorbim din nou și despre afaceri de nivel fabulos care urmează să explodeze odată cu impunerea de noi "standarde ecologice” de viață, însă nici austeritatea academică nu a stat degeaba, este o lucrare colectivă și sincretică, în care golănia și prostia și-au pus la treabă toate talentele.

A început deja de o bună bucată de vreme frenezia vieții electrificate aproape în totalitate, cu mici adăugiri eoliene și solare pe alocuri. Partea bună e că a început printr-o campanie de informare înfrățită intelectual cu teoriile oficiale din jurul Covizilor, cu o putere de convingere specifică grupului vesel care ne întreține cultural de mulți ani deja cu teorii bine argumentate, ba despre fluiditatea sexului, ba despre necesitatea analizelor literare și istorice întru identificarea curenților verticali de tip BLM care au răvășit ierarhiile ontologice ale cromaticii epidermice sau, de ultimă oră, despre imunizarea pe bază de vaccinuri care asigură forme ușoare ale morții. 

Din strânsorile și strâmtorile gândirii progresiste s-a născut și bucuria salvării planetei prin sărăcie cruntă în numele vieții verzi, cu promovarea introducerii în priză a tot ceea ce ne înconjoară. Munca de lămurire merge brici până acum: "Treceți pe mașini electrice, pe încălzire electrică, băgați curent în tot ce mișcă, pentru că noi vă asigurăm tot ce trebuie, de la prețuri cosmice pentru facturile aferente și până la promisiunea unor întreruperi de furnizare a energiei electrice pe intervale consistente de timp!” – recunoașteți, vă vine să abandonați variantele alternative, nu?

Desigur, s-au anunțat probleme și cu celelalte tipuri de resurse și creșterile acestea artificiale de prețuri le vizează pe toate, însă atunci când afirmi că nu se găsesc pe piață nici cartofi, nici porumb, nici morcovi în cantități suficiente, pare totuși ușor excentric să decizi că te axezi exclusiv pe morcovi. Dar ce nu face societatea progresistă pentru salvarea planetei? Câte-un morcov pentru fiecare, să ajungă la toată lumea!

Și uite-așa ne petrecem noi viața de-o vreme-ncoace, plonjând dintr-o aberație în alta, conduși pe ultimul drum de un grup de animatori care au gândit pentru noi o lume gata defectă din fabricație, căci, vorba cuiva, dacă deranjează pe toată lumea, înseamnă că e un lucru bun. Am intrat în epoca luptei împotriva confortului, sănătății, prosperității și normalității.

Adică să fie rău, ca să nu fie bine.

Ceea ce îmi atrage atenția în mod deosebit este că ori de câte ori suntem puși în fața unor absurdități, un număr nu tocmai neglijabil dintre prietenii noștri "înțeleg” – suficient de mulți și de gălăgioși încât să ne poată fi impuse toate aceste plecări cu Sorcova pe mâna cărora exersăm viața de dincolo de moarte, nu sub forma spiritualității, ci sub forma morții preventive.