ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuvântul „mulțumesc” este prea puțin pentru cât ar trebui cu adevărat să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine în această zi. Drept mulțumire vă voi pomeni pe toți la Sfânta Proscomidie cu cea mai apropiată ocazie, ca fiind toți în comuniune și dragoste să fim toți împreună înaintea Fiului lui Dumnezeu, a Maicii Sale și a cetelor îngerești și de sfinți.
 
Gândindu-mă la viața Sfântului Sfințit Mucenic Corneliu, realizez cât de nevrednic sunt de a purta numele acestui Sfânt. Să știți că nu întâmplător purtăm numele sfinților. Între noi și sfinți trebuie să fie o legătură unită prin rugăciune și citind viața lor trebuie să călcăm pe urmele lor. Sfântul Corneliu este cel dintâi dintre pagâni care a crezut în Domnul nostru Iisus Hristos. După botezul său a părăsit toate cele păgânești și a mers în urma lui Petru și a fost pus episcop de dânsul. Este acel om păgân dar totuși milostiv, menționat de Sfânta Scriptură la Faptele Apostolilor. Sfânta Scriptură ne vorbește așa: "În zilele acelea, în Cezareea era un bărbat cu numele Corneliu, sutaș din cohorta ce se chema Italica, om cucernic și temător de Dumnezeu cu toată casa lui și care făcea multe milostenii poporului și se ruga lui Dumnezeu totdeauna." Termenul de păgân nu era atribuit pentru că era ateu, ci pentru că nu era botezat în numele Sfintei Treimi. Corneliu era temător de Dumnezeu și făcea multe fapte de milostenie. Și Corneliu are o vedenie în care un înger al Domnului îi spune să îl cheme pe Sfântul Apostol Petru. Corneliu a căzut la picioarele lui Petru atunci când l-a văzut dar Petru smerindu-se i-a zis "Scoală-te. Și eu sunt om." apoi Corneliu a fost botezat de Petru. Deci iată cum un om păgân, sutaș dar temător de Dumnezeu, se botează iar prin rânduiala lui Dumnezeu ajunge episcop rânduit chiar de unul dintre Apostoli. Corneliu ajunge în cetatea Scipseos pentru că acolo mulți oameni se închinau la idoli. De aici Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu începe o misiune rânduită de Dumnezeu.

Purtând numele acestui Sfânt realizez că nu am făcut mare lucru ca să îi calc pe urme. Dacă am întors un suflet la dreapta credință, atunci voi avea un pic de liniște și împlinire. Până atunci am cale lungă.

Vă mulțumesc tuturor pentru urările dumneavoastră. M-a bucurat fiecare mesaj în parte și fiecare telefon în parte. Rog pe Sfântul Corneliu să vă pomenească în rugăciunile lui, mijlocind pentru mântuirea dumneavoastră. 
 
Redacția ActiveNews îi urează colaboratorului nostru La Mulți Ani!