ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Congresul „incendiar” de la Romexpo tocmai i-a convins pe unii dintre noi că la liberali s-a dat o luptă pe viață și pe moarte între Bine și Rău, între Orban și Cîțu. Ceea ce mă face să mă întreb oare de câte ori în ultimii vreo 20 de ani am avut noi de ales altceva decât între rău și la fel de rău? N-am dreptate? Nu-i exclus. Ce pot să vă răspund e că în speța dată o să vedem cu ochii noștri cum Binele (vechi liberal, nu-i așa - de fapt o impostură ca oricare alta, la mâna Sistemulului și el) va vota curând, în Parlament, cot la cot cu Răul, să fim vaccinați ca vitele de la CAP.

*Apropo, există informații că PSD s-a înțeles în culise cu PNL, USR și UDMR să voteze în Camera Deputaților (for decizional) în favoarea certificatului de vaccinare. Deci „Opoziția” trădează și ea. Dar când n-au trădat politicienii în ultimii 30 de ani? Sau intelectualii? Sau presa, în special în ultimii doi ani? Așadar, nimeni nu mai trebuie să aștepte nimic de la oameni! De la absolut nimeni! Toți au promis, în toți ne-am pus nădejdea, și toți ne-au părăsit - în vremurile cele mai grele, până la unul, indiferent de rang și instituție. În afară de singurul, nemincinos, Dumnezeu: „Iată Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului”. Îl El să ne punem nădejdea - și atât!

*I-aș fi apreciat și mai mult pe liderii AUR pentru prestația categoric bună pe toată perioada pregătirii succesului moțiunii de cenzură dacă sâmbătă trecută nu s-ar fi aflat iarăși la concurență cu un miting al societății civile (cel din Piata Victoriei). Neclar lucru. Ca și reținerea mai veche de a vorbi despre responsabilitatea categoric cea mai mare a Președintelui Iohannis pentru situația din țară.

*Cîțu, nu mai e el prim-ministru, și, gata, a și „murit moralitatea”. Lasă, pungașule euforic, că înviază ea la loc când o să explici tu niște mari nenoriciri din mandatul tău...

*Surse de la Cotroceni ne spun (pe cuvânt!) că sasu-i furibund pe nevaccinați și pe anti-vacciniștii influenți din presă și din social media; ceea ce de altfel transpare binișor și după cum furiosul tot iese în decor pe tema asta (nu mai departe de azi, în discursul scrâșnit de la Medicină). Aceleași surse mai spun și că mânia prezidențială izvorăște din aceea că Bruxellesul a început să condiționeze cu vaccinarea oamenilor, tot mai agresiv, finanțarea PNRR-ului (altminteri o himeră pentru minți confuze) - iar el stă mizerabil cu planul. Mă rog,  acum are și nervosul dreptul să creadă și să ceară ceea ce cred și îi cer străinii care-l condiționează. Însă în ce mă privește îi reafirm sincer disponibilitatea de a mă vaccina, dar am și eu dreptul la două condiții. Mai întâi să-mi doneze cele șapte case, iar după aia să am dreptul să mă răzgândesc.

*Apropo de recunoașterea lui Klaus Iohannis că statul republican a eșuat. Pare puțin ciudat că până și Șeful Republicii recunoaște asta, însă dacă privim în urmă chiar și numai la protestele, perfect justificate, din ultimii aproape doi ani - împotriva unei dictaturi evident politice (și nu așa-zis „sanitară”) - ne dăm seama că n-a existat măcar o singură voce în contra răului fundamental care ne macină de vreo trei sferturi de veac. Probabil că oricine vine din afară și ne cunoaște cât de cât istoria ar putea zice că noi, românii, avem o evlavie mucenicească la rânduiala republicană pe care domnul Stalin ne-a implementat-o cu tancurile și cu sute de mii de crime.

*Guvernul Republicii a anunță în cascadă noi recorduri ale ratei de infectare cu Covid. La noi și în Occidentul care ni-i deja lagăr de concentrare, oamenii suportă monstruozitățile pe care le suportă exclusiv pe baza unor cifre la care, ca victime, nu au absolut niciun acces. Și pe care n-au voie să le conteste, exact așa cum nici sutele de mii de victime ale unor dictatori nebuni ca Idi Amin ori Pol Pot n-au putut să-și conteste proprii călăi. La așa-zisele cifre, nimic altceva decât niște falsuri odioase, nimănui nu-i este permis accesul din motive de, sigur că da, „protecție a datelor cu caracter personal”. Iată motivul din care UE a pus la punct, ani la rând, ca pentru o execuție finală, teroarea GDPR.