ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la începutul acestei pandemii, autoritățile politice s-au ascuns în spatele oamenilor de știință, invocând „adevărurile infailibile și irefutabile” pe care aceștia le debitează fără oprire.

„Așa funcționează știința”, a tăiat Anthony Fauci orice critică, după ce un ziarist a îndrăznit să îl întrebe timid de ce la început a susținut că măștile sunt inutile, pentru ca apoi să susțină obligativitatea lor, ba chiar purtarea a câte două, trei, una peste alta. 

În luna care a trecut de la acest răspuns aiuritor, americanii au dat jos măștile, pentru a le pune din nou. Inclusiv vaccinații. Pentru că un alt adevăr „științific” s-a prăbușit între timp: vaccinurile mântuitoare nu îi protejează nici pe vaccinați, nici pe cei din jur. 

COVID-19 este mai puțin o boală și mai mult o ideologie. Acest lucru a devenit limpede din primele săptămâni de la înregistrarea primelor cazuri, când liderii globalismului au salutat pandemia ca pe o „oportunitate de a schimba lumea”.

De la Klaus Schwab, Antonio Guterres sau Prințul Charles la Emmanuel Macron, Angela Merkel și Joe Biden și până la Bill Gates, George Soros și Papa Francisc, toți și-au frecat palmele că virusul este instrumentul politic perfect pentru instaurarea unei Noi Ordini Mondiale printr-o Mare Resetare, după o Distrugere Apocaliptică a Lumii Vechi („Build Back Better”).

Politizarea evidentă și agresivă a pandemiei nu le-a creat indivizilor din pomelnicul de mai sus nici un scrupul de a se plasa în  fruntea campaniei de promovare a măsurilor anti-COVID, în special vaccinarea cvasi-forțată. 

Fără să clipească, ei invocă aceeași Știință pe care o terfelesc și o vopsesc politic, dar pe care oamenii de rând, plebea, nici măcar nu trebuie să cuteze a o pune la îndoială.

Există și cazuri - tot mai dese - când alți oameni de știință contrazic „adevărurile irefutabile” ale lui Fauci et Co., invocând adevăruri, studii și descoperiri cel puțin la fel de valabile. Atunci, ei sunt tratați ca „negaționiști” sau „conspiraționiști” și sunt supuși epurării mediatice și sociale, cu complicitatea presei de partid și de stat.

Cu alte cuvinte, când este contrazisă, Știința Oficială nu recurge la argumente științifice, ci la argumente argumente ideologice și propagandistice.

Politizarea științei este proprie sistemelelor totalitare. Dictaturilor. 

Nazismul a folosit-o în experimente monstruoase, încercând crearea în laborator a SupraOmului.

Comunismul a folosit „știința” la experimente la fel de monstruoase, de rescriere a istoriei sau de reeducare pentru crearea Omului Nou.

Astăzi, eutanasia, eugenia, experimentele pe fetuși, transumanismul, reeducarea, rescrierea istoriei și dărâmarea statuilor au ajuns din nou să fie considerate elemente de „progres și civilizație” prin care trebuie instituit Raiul pe Pământ. Evident, fără Dumnezeu.

Inclusiv vaccinurile anti-COVID, cu care oamenii sunt forțați să se inoculeze în numele „Științei”, au fost create în urma unor experimente cu bebeluși avortați.

Cum arată această „Știință” în numele căreia omenirea este întoarsă în cele mai sumbre epoci din istoria sa explică Doug Mainwaring într-un editorial absolut excepțional publicat în LifeSiteNews și pe care l-am tradus integral pentru cititorii ActiveNews.

***


Potrivit unui număr tot mai mare de astronomi, fizicieni și al unor importante publicații științifice, oricine nu este suficient de pro-LGBTQ+ nu are ce căuta în spațiul cosmic.

La NASA există acum un curent pentru schimbarea denumirii mult-așteptatului telescop spațial James Webb (JWST), care va costa 8,8 miliarde de dolari și care urmează să fie lansat.

De ce? În calitate de funcționar al Departamentului de Stat în anii 1950, James Webb s-a opus angajării homosexualilor, considerându-i un risc de securitate, deoarece puteau fi șantajați.

Webb a devenit șeful NASA în 1961 și din această calitate a supervizat programul Apollo.

Deoarece cursa pentru a ajunge pe Lună înaintea URSS era considerată ca o componentă importantă a Războiului Rece, programul Apollo trebuia protejat de cele mai mici vulnerabilități la ingerința sovietică.

Webb era responsabil de punerea în practică a politicii federale care includea epurarea homosexualilor din rândul angajaților NASA.

Adevăratul subiect, totuși, nu este controversa fabricată în jurul numelui unui telescop: este modul în care forțele LGBT corup cu succes științele exacte.

Revista Scientific American a publicat recent două articole de opinie care pledează pentru schimbarea numelui, vechi de decenii, al proiectului JWST. Cel mai recent dintre ele a apărut simultan și în revista Nature.

Este deopotrivă ironic și tragic că publicații cândva respectabile, devotate științei și naturii, resping acum deschis știința și natura în favoarea unor probleme periferice de justiție socială „woke” la modă.

„Am considerat că trebuie să luăm poziție public în privința numirii unui obiectiv atât de important după o persoană ale cărei valori erau atât de discutabile”, au explicat cei patru astronomi aflați la originea propunerii de schimbare a numelui într-un e-mail adresat revistei Nature.
 
„Este timpul ca NASA să ia atitudine și să se așeze de partea bună a istoriei.”

Totuși, este dificil să îți imaginezi cum oamenii de știință pot fi de partea bună a istoriei în timp ce se află de partea greșită a legilor științei și naturii.

Scientific American publică regulat articole politice și non-științifice în care ideologia LGBT prevalează asupra curiozității intelectuale, a onestității intelectuale și a cercetării solide.


Toate acestea și-ar fi avut locul la secțiunea de opinii a unor publicații precum The Advocate sau LGBTQ Nation, nu într-o revistă științifică.

Nature a adăugat avize articolelor și postărilor sale de pe rețelele sociale în care declară: „Nature recunoaște că sexul și genul nu sunt nici binare, nici fixe”, sau alte variațiuni pe aceeași temă.

„Ce se întâmplă cu Nature este îngrijorător. Este INCREDIBIL de înspăimântător că, de fiecare dată când este vorba despre sex, publicația simte nevoia să tipărească această paranteză, ca un soi de mantra pentru a alunga gândurile rele”, a scris pe Twitter ziaristul și scriitorul științific Jesse Singal. „Așa ceva nu este normal.”

„Singura explicație a unor astfel de declarații bizare și incorecte este miza ideologică. Aceste propoziții sunt mantre ale ideologiei de gen - o ideologie care susține că sexul nu reprezintă o clasificare valabilă a oamenilor. Singura clasificare valabilă este «identitatea de gen» - indiferent ce înseamnă ea”, a scris și bloggerul Andy Lewis.

„Această aberație la modă își are originea în filosofiile inspirate de postmodernism din domeniul «studiilor genului» și sociologiei. Ca majoritatea acestor filosofii, și ea încearcă să submineze sensul cuvintelor, să distrugă și să nege cunoștințele și clasificările obiective cu scopul de a submina «structurile de putere opresive»”, a explicat Lewis.

Și acesta a conchis:

„Este o filosofie strict politică, cu obiective militante, care neagă că știința poate duce la obținerea de cunoștințe fiabile și obiective, iar o asemenea pretenție de a ajunge la cunoaștere nu este decât discursul unei clase dominante și opresive - în general formate din bărbați albi și heterosexuali.”

Petiția pentru schimbarea numelui telescopului „James Webb” a fost inițiată de către patru astronomi, dintre care unul se indentifică a fi „non binar”, un altul folosește pronumele corecte politic „she/they”, și un profesor de fizică și astronomie care face parte și din corpul profesoral principal de studii asupra femeilor și a genului, și care se identifică drept „queer și agender”.

Petiția a adunat până acum, potrivit Nature, 1.250 de semnături.

Autorii petiției au scris:

„Numeroși astronomi simt o datorie de gratitudine pentru munca lui Webb ca administrator al NASA și sunt recunoscători și nostalgici pentru perioada în care programul Apollo a prosperat. Însă, deși aprecierea și nostalgia sunt importante, ele nu sunt suficiente.
 
„Webb a jucat poate un rol pozitiv la NASA, însă moștenirea sa mai importantă din afara agenției contează și ea. Acum, când cunoaștem tăcerea lui Webb la Departamentul de Stat și acțiunile sale la NASA, credem că a venit timpul să redenumim JWST.
 
„Numele unei misiuni atât de importante, care promite să rămână vie în mentalul popular și științific timp de decenii ar trebui să reflecte valorile noastre cele mai înalte.”
 
„Cerul nopții este o moștenire comună, care ne aparține tuturor, inclusiv persoanelor LGBTQIA+. Vremea conducătorilor care au acceptat o istorie a răului a trecut. Ar trebui să ne denumim telescoapele din dragoste față de cei care ne-au precedat și care au deschis calea libertății.”
 
Comitetul American Astronomical Society pentru Orientare Sexuală și Minorități de Gen din Astronomie (SGMA) a publicat un ghid de 69 de pagini pe tema „Incluziunii LGBT+ în fizică și în astronomie”, despre care susține că este „fundamental, o problemă de transformare cuturală”.

Formula amintește flagrant de limbajul folosit de Barack Obama, care promitea în 2008 „transformarea fundamentală a Statelor Unite”.

Problema lor nu este știința: ei urmăresc să transforme lumea din temelii conform idealurilor marxiste ale Curcubeului.

Agențiile federale de știință au adoptat vocabularul victimologiei academice, de la «intersecționalitate» la «heteronormativitate» și «amenințare stereotipă»”, a scris Heather Mac Donald într-un comentariu din Wall Street Journal intitulat „Știința Woke este un experiment care va eșua cu siguranță”.

„National Science Foundation, National Institutes of Health și Centers for Disease Control and Prevention au îmbrățișat toate ideea că știința este impregnată de discriminare sistemică, care handicapează minoritățile și femeile”, a continuat Mac Donald.

(Toate aceste agenții au avut și continuă să aibă un rol fundamental în combaterea pandemiei COVID-19, a restricțiilor draconice și a vaccinării agresive, toate justificate prin „infailibilitatea științei”. Ce fel de știință slujesc ele, am văzut - n.m.A.P.)
 
Și ea a adăugat:

„Aceste agenții și-au asumat misiunea de a extirpa o asemenea inechitate, conform teoriei că progresul științific depinde de o mână de lucru științifică «diversă».”
 
„În ceea ce privește curentul Woke, am depășit de mult orice logică și coerență. Trăim într-o lume în care totul este rasist, opresiv și patriarhal - nu doar teoriile dezvoltate de bărbații albi, ci și principiile științifice înseși”, a observat și Dan Hannan într-un articol din Washington Examiner intitulat „Progresismul declară război științei - chiar și matematicii”.

Hannan a explicat că până și departamentele de științe exacte din cadrul Universității Oxford au devenit „woke”, angajând o întreagă echipă de studenți pentru a „diversifica” și „decoloniza” așa-numitele cursuri STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

Hannan a calificat această decizie drept un „atac la adresa principiilor științifice”.

„Esența politicii identitare este că sentimentele prevalează asupra faptelor, că «experiența trăită» contează mai mult decât datele empirice”, a mai spus Hannan.