ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scrisoarea in care Andrew Torba, CEO GAB, ataca regimul totalitar instaurat de Angela Merkel in Germania. - preluata de la Adrian Boldan:
 
"Săptămâna aceasta am primit un pachet uriaș de documente cu amenzi și amenințări legale din partea Statului german. GAB refuză de mulți ani să respecte Legea privind supravegherea retelelor de socializare din Germania. GAB este o companie americană și, ca atare, nu avem nicio obligație să respectăm legile străine ale guvernelor totalitare.

Pentru necunoscatori, Legea privind supravegherea retelelor este o lege draconică germană care are ca scop combaterea ′′știrilor false" pe site-urile de socializare. ′′Fake news ′′ este, bineînțeles, orice spune guvernul german că este.
De exemplu, săptămâna aceasta Facebook a șters 150 de conturi aparținând unei mișcări antiblocare din Germania, probabil la cererea guvernului german, în baza Legii privind supravegherea rețelelor.

Din cauza lipsei de dorință a GAB de a participa la cenzurarea liberei exprimari, ceruta de stat, guvernul german vine acum după startup-ul nostru tehnologic cu amenzi grele și alte acțiuni legale.

GAB nu este un site deasupra legii. Muncim din greu pentru a stopa și preveni activitatea ilegală pe platforma noastră. Avem relații grozave cu multe țări străine, care ne înțeleg și ne respectă poziția față de libera exprimare și ne apreciază toleranța zero față de activitatea infracțională. Guvernul german nu este preocupat insa de nicio activitate criminală reală, ci de cei acre gandesc altfel, care îndrăznesc să se ridice împotriva regimului lor globalist.

Potrivit echipei noastre juridice, care lucrează cu noi la această problemă de câteva luni, avem trei opțiuni.

1) Respectăm legile germane de cenzură și începem să cenzuram conținutul care nu e pe placul guvernului german (asta nu se va întâmpla)

2) Nesocotim legile germane de cenzură și alegem o luptă cu statul german (probabil că nu aș mai putea părăsi SUA vreodată, ar veni la noi din toate unghiurile posibile prin amenzi de platforme sponsorizate de stat, amenzi grele, care ar putea influența relatia cu administratia Biden si ar determina-o pe aceasta să vină după GAB în alte moduri, și Dumnezeu știe ce altceva.)

3) Oprirea temporara a furnizarii acestui serviciu în Germania prin blocarea IP-urilor germane.

Urăsc tot ce ține de aceste alegeri, motiv pentru care am ieșit în public cu aceste informații pentru a aduna feedback și consens din comunitatea noastră pe tema asta.

Majoritatea covârșitoare a oamenilor au susținut foarte mult a treia opțiune. Avocații noștri sugerează această opțiune. Comunitatea noastră sugerează această opțiune. Am avut mulți oameni care mi-au trimis un e-mail și m-au contactat în particular pentru a spune că acesta este cel mai bun Se pare că avem un consens.

Și totuși nu stă bine cu mine.

În cele din urmă, în calitate de CEO al GAB doar eu trebuie să iau această decizie. Acestea sunt tipurile de decizii care definesc un om și fac istorie. Dacă blocăm IP-urile germane pentru a satisface guvernul german care stabilește un precedent pe care alte țări vor dori să îl urmeze. Nu suntem IP blocându-ne într-un colț aici. Dacă guvernul german vrea să oprească IP-urile germane să acceseze GAB, ne pot bloca singuri.

De ce ar trebui să blocăm o țară întreagă să acceseze GAB pentru că guvernul lor ne trimite amenzi pe care nu le vom plăti și amenințări legale voalate care nu înseamnă nimic pentru Gab ca corporație americană? Oricum nu voi putea călători în Europa pentru că nu mă injectez cu o substanță experimentală. Partea bună este că acum am un teanc uriaș de hârtie de aprins focul in soba mea cu lemne în această iarnă.

Realitatea este că guvernul german nu are nicio autoritate sau jurisdicție asupra modului în care operăm GAB. Nu avem nicio entitate corporativa in Germania, nu avem angajati in Germania, si nu suntem cetateni germani. Suntem americani.

În America, tu joci după regulile noastre, noi nu jucăm după ale tale. Germania este oaspete in comunitatea noastra si ne vor respecta valorile si modul de a face lucrurile, nu invers. Nu am altceva decât dragoste pentru poporul german care merită dreptul fundamental al omului de a vorbi liber pe internet.

Misiunea noastră este să apărăm libera exprimare online pentru toți oamenii, de pretutindeni. Inclusiv în Germania. Vom continua să facem asta, indiferent de amenințările guvernelor străine. Dacă astăzi ne înclinăm în fața Germaniei, ce ne oprește să ne înclinăm tiranilor literați, precum cei din Rusia (cum au făcut Google și Apple săptămâna trecută) sau China (așa cum a făcut Apple ani de zile)?
În chestiuni legate de infracțiuni grave, forțele de poliție germană știu deja cum să ajungă la noi, așa cum au făcut-o de multe ori în trecut. Vom continua să răspundem acestor solicitări și vom oferi asistență promptă acelor forțe de poliție voluntară. Ceea ce nu vom face este să restricționăm accesul sau să eliminăm conținutul legal în Statele Unite ale Americii pe sau de pe serverele din Statele Unite ale Americanilor.

În timp ce scriu asta astăzi este ziua în care Constituția Americană a fost semnată acum peste 234 de ani. Trebuie să ne ridicăm acum ca să o apărăm și să luptăm pentru libertățile consacrate în ea, care vin de la Dumnezeu, pentru toate națiunile.

Nu sunt sigur ce va urma din această decizie, dar nu voi face o alegere importantă ca aceasta dintr-o poziție de frică. Las rezultatele acestei decizii în mâinile lui Dumnezeu Atotputernic și mă rog ca poporul german să își ia țara și libertățile înapoi în curând.

Până atunci: wir werden nicht nachgeben". (nu ne vom conforma, Nuts! )))

Andrew Torba
CEO, Gab.com
Doar Iisus salvează "

Nota Redacției: ActiveNews poate fi urmărit și pe Gab.com