ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul de investiții, care este unul dintre simbolurile globalismului și prin care un grup mic de oameni controlează hălci uriașe din economie mondială, dă semne de slăbiciune.

Compania BlackRock a anunțat pierderi de 1,5 trilioane de dolari și concedieri masive.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul firmei, Larry Fink, și de președintele acesteia, Rob Kapito, într-o notă internă către angajați, la care au avut acces reporterii Business Insider.

În ciuda conținutului sumbru, nota internă se străduiește să păstreze un ton optimist și mobilizator, amintind de Congresele PCR.

De exemplu:

„Printr-o abordare punctuală și disciplinată a modului în care formăm echipele noastre, vom adapta mâna noastră de lucru pentru ca aceasta să se alinieze mai strâns cu prioritățile noastre strategice și să creeze oportunități pentru imensul talent care se află în interiorul firmei pentru dezvoltare și prosperitate.”

BlackRock, împreună cu sora sa geamănă Vanguard, și cu alte unul sau două fonduri de investiții, controlează întreaga economie mondială și reprezintă principalul motor al Globalizării și Progresismului.

Pentru că scopul BlackRock și Vanguard nu este doar financiar ci și ideologic.

Nu urmăresc doar câștigul bănesc și capturarea unei cantități cât mai mari din averea planetară. Ci și instituirea unei Noi Ordini Mondiale, progresiste, prin adoptarea în activitatea lor a faimoaselor principii ESG – de Mediu, Sociale și de Guvernanță.

Or, se pare că tocmai ultraprogresismul a produs pagube la BlackRock. Ideologia și profitul sunt două săbii care nu încap în aceeași teacă.

De aceea, a dat faliment Comunismul. De aceea, e pe cale să dea acum falimentul și Capitalismul pervertit, ideologizat, numit „Corporatism”, despre care Klaus Schwab și adepții lui de la Davos afirmă că este sistemul viitorului.

Nu trebuie uitat că titulatura completă a Marii Resetări de care vorbește Schwab este „Marea Resetare a Capitalismului”. Resetare prin ideologizare.

De altfel, Forumul Economic Mondial al lui Schwab se află pe lista partenerilor cheie al BlackRock pentru „diversitate, echitate și incluzivitate”

Ideologizarea și progresismul au dăunat rezultatelor economice ale BlackRock, potrivit principiului „Go Woke, Go Broke”, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri notorii, ca Disney, Netflix, Gillette.

 

Oamenii detestă să li se dea lecții și să li se spună și impună cum să trăiască.

În octombrie trecut, analistul de la UBS, Brennan Hawken, afirma că unul dintre motivele scăderii valorii acțiunilor BlackRock este progresismul agresiv pe care l-a adoptat


BlackRock are în portofoliul său acțiuni în valoare de aproape 10 trilioane de dolari, la cele mai importante companii din lume: de la Amazon la Tesla, de la Apple la Microsoft, de la Coca Cola la PepsiCo.

 

Potrivit ultimului Raport de Veniturial BlackRock „activele pe care le gestionează s-au diminuat de la 9,5 trilioane în al treilea trimestru al lui 2021 la 8,0 trilioane în al treilea trimestru al lui 2022.”

Potrivit planului de concedieri, aproximativ 500 de funcționari BlackRock (cca 3% din totalul personalului) își vor pierde locurile de muncă.

Concedierile sunt primele din 2019 încoace, după trei ani de Dictatură Sanitară globală care i-au priit BlackRock.

Mai multe state americane, printre care Florida, Texas, Carolina de Sud, Lousiana și Missouri au decis să își retragă banii de la BlackRock în ultimele luni, tocmai din cauza progresismului său agresiv.

În schimb, regimul de la Kiev a anunțat recent că a încheiat un acord pentru cu BlackRock pentru ca aceasta să se ocupe de strângerea fondurilor necesare reconstrucției Ucrainei după război.

De altfel, Ucraina a trimis o delegație numeroasă la Davos, acolo unde de luni încep lucrările unei noi reuniuni a Forumului Economic Mondial, la care se vor pune la cale noi măsuri de mutilare a lumii.

De aceea, cutremurul de la BlackRock este primul semn bun al acestui an.