ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe mai multe canale de informații a apărut știrea că Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în legătură cu o serie de încălcări ale legii de care s-ar face vinovată Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei și care s-au soldat cu obținerea de către distinsa doamnă a unor substanțiale drepturi nemeritate.
 
La scurtă vreme după difuzarea știrii, PSD a transmis un mesaj în care cere USR să aplice și în acest caz exact aceleași standarde de integritate pe care le-a aplicat altor politicieni care au fost și ei acuzați că au comis fapte penale sau s-au aflat în incompatibilitate cu funcțiile deținute. La rândul său, prefectul municipiului București, Toni Greblă, a declarat că în cazul în care faptele sesizate de către ANI se vor confirma după investigațiile procurorilor, este foarte probabil să se organizeze alegeri anticipate pentru funcția de primar al celui mai mănos sector al Cetății lui Bucur.

Acestea sunt, însă, doar declarații pentru uzul marelui public, fiindcă, deocamdată, și în acest caz operează prezumția de nevinovăție. Așa că, până una alta, suntem în etapa ipotezelor și a scenariilor. Ceea ce nu a împiedicat-o pe doamna Clotilde Armand să posteze un mesaj acid și cu adresă care sună exact așa: „Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau cu ce”.

Postare de pe urma căreia doamna edil șef în exercițiul funcțiunii a sectorului 1 ar putea să fie foarte aspru criticată pe motiv că s-a antepronunțat. Sincer să fiu, așa aș fi fost și eu tentat să o fac, dar, stând și judecând mai atent lucrurile, am ajuns la concluzia că, pe ici pe colo, doamna primar are dreptate. Pe ici pe acolo, adică prin punctele esențiale…

Iar pentru a ajunge la concluzia asta nu este nevoie decât să dăm înapoi foile calendarului. De exemplu, să ne gândim cum s-a soldat- pardon de expresie cum a fost îngropată- operațiunea de renumărare a voturilor la alegerea primarului sectorului 1. Prin îngropare înțelegând, desigur, concluzia că atât procesul de votare cât și cel de numărare a voturilor din anul 2020 s-au desfășurat cât se poate de corect. Așa că nu există nici-un motiv valid pentru a ataca în justiție a rezultatele acestor alegeri. Ba, să nu greșesc, o intervenție categorică, exact în justiție, a existat. Mă refer la darea în judecată a ziariștilor Victor Ciutacu, Mircea Badea și Mihai Gâdea de către procurorul Nicolae Spâncu pe motiv de… onoare nereperată!

Mai doriți și alte exemple? Luați vă rog de aici că, vorba aia, e de unde! Bunăoară mai aveți ceva vești despre cum s-a soldat controlul Curții de Conturi care, parcă în luna august anul curent, a constat că aceeași distinsă doamnă primar Clotilde Armand a făcut plăți duble și achiziții ilegale de peste 12.000 de lei? Poate aveți dumneavoastră, fiindcă eu unul nu am. Așa că, facem noi ce facem și tot la vorba doamnei Clotilde ajungem! Citez, pentru împrospătarea memoriei, din cugetările autoarei: „Gata! M-au prins…Glumesc. Nu aveau cu ce”.

Nu aș putea să închei acest succint comentariu despre faptele pe care ANI i le impută doamnei primar Clotilde Armand fără a menționa că tot  în sarcina domniei sale s-a reținut aceea că s-a autonumit manager de proiect copios finanțat din fonduri europene, mai precis de peste 18.000 de lei. Care proiect? Ei nu, că asta le întrece pe toate! Păi cine a manageriat cu atâta pricepere proiectul luării cu japca acestui bănet din fonduri europene dacă nu însăși doamna Clotilde Armand?!

Opresc,deocamdată, aici șirul exemplelor din care rezultă că există temeinice motive pentru ca să nu ne așteptăm, într-un orizont de timp rezonabil, la deschiderea unei anchete a procuraturii în urma constatărilor sesizate de către ANI. Așa că, în cel mai fericit caz, nu ne rămâne decât să ne punem, odată și încă o dată, întrebarea: de câți ani va fi nevoie pentru ca procurorii să soluționeze această recentă sesizare a ANI?

Ghici, ghicitoarea mea!