ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O campanie mediatică de propagandă și dezinformare a agenției de spionaj încearcă să mușamalizeze implicarea administrației Biden într-un atac terorist asupra unui aliat NATO.

Când, pe 8 februarie, Seymour Hersh a lansat bomba jurnalistică despre rolul CIA în sabotarea Nord Stream, presa corporatistă a boicotat în bloc dezvăluirea.

Hersh este cel mai faimos ziarist de investigații american în viață, cu o carieră ireproșabilă, în care nu au existat rateuri, falsuri sau dezinformări.

Iar dezvăluirea sa despre operațiunea CIA din Marea Baltică era plină de detalii, greu – dacă nu imposibil – de inventat.

Cu toate acestea, presa mainstream a refuzat să îi preia ancheta.

Dar ea s-a rostogolit pe rețelele sociale și în presa alternativă.

Scandalul era uriaș: dacă dezvăluirea lui Hersh esteadevărată (și toate premisele arată că este!) însemna că a avut loc un atac al unui membru NATO (Statele Unite) asupra unor aliați.

Deoarece compania Nord Stream AG are sediul în Germania și, pe lângă Gazprom, co-acționari sunt firme din Germania și alte câteva state NATO.

Bulgărele lansat de Hersh s-a transformat în curând într-o avalanșă mediatică. Pe care nici măcar presa corporatistă nu a mai putut-o ignora.

Oficialii americani au început să fie bombardați cu întrebări. Să fie puși în situații jenante. Să fie obligați să dea dezmințiri.

Între timp, pe piața mediatică a apărut o poveste abracadabrantă, în răspăr cu dezvăluirea lui Hersh.

Pasămite, nu CIA, ci un „grup pro-ucrainean”, format din șase membri (dar fără nici o legătură cu regimul Zelenski), ar fi fost responsabil de aruncarea în aer a conductelor.

Spre deosebire de dezvăluirea lui Hersh, noua poveste (deși foarte ambiguă) a fost preluată cu entuziasm de presa „mainstream” din lumea întreagă. Dar mai ales din Statele Unite și Germania.

Vi se pare că miroase urât? Asta crede și Hersh.

Miercuri, 22 martie, ziaristul american a publicat un nou articol exploziv, intitulat „Acoperirea”.

Hersh afirmă că povestea cu „grupul pro-ucrainean” este opera CIA, cu scopul de a mușamaliza implicarea Statelor Unite și a dezamorsa bomba lansată de el.

Povestea ar fi fost „servită” simultan ziarelor New York Times, din Statele Unite, și Die Zeit, din Germania.

O sursă din interiorul comunității de informații americane i-a dezvăluit lui Hersh:

„Este o plăsmuire totală a serviciilor de informații americane, care a fost transmisă (și) germanilor și care urmărește să discrediteze povestea dumitale.”

CIA ar fi primit ordin să fabrice un „articol de acoperire” după întâlnirea cancelarului german Olaf Scholz cu Joe Biden, la Washington, pe 3 martie.

Vizita lui Scholz în America a fost una bizară.

Surprinzător de scurtă, ea nu a inclus nici măcar conferința de presă comună cu Joe Biden, așa cum sunt uzanțele după o întâlnire a președintelui SUA cu un lider important.

Ultima oară, când Scholz vizitate Statele Unite pe 7 februarie 2022, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Fapt semnificativ, atunci a avut loc o conferință de presă comună.

Ocazie cu care Joe Biden a și făcut faimoasa declarație:

 

„Dacă Rusia invadează (Ucraina)... nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt.”

Un reporter a întrebat:

„Dar cum veți face exact acest lucru, dat fiind... că proiectul se află sub controlul Germaniei.”

Biden a răspuns, zâmbind misterios:

„Vă promit, vom fi capabili să facem asta.”

În acel moment, Olaf Scholz a intervenit (în engleză):

„Vom acționa împreună, în cooperare. Este o bună idee de a le spune prietenilor noștri americani: Vom fi uniți. Vom acționa împreună.”

În legătură cu noua vizită a lui Scholz la Washington și cu „acoperirea”, Hersh scrie:

„Cineva care are acces la informațiile diplomatice mi-a sous că a avut loc o discuție privind articolul (lui Hersh) despre conducte și, ca urmare, anumitor elemente din Central Intelligence Agency li s-a cerut să pregătească o poveste de acoperire în colaborare cu serviciile de informații germane, care să alimenteze presa americană și germană cu o versiune alternativă pentru distrugerea Nord Stream.”

Rezultatul colaborării dintre CIA și serviciile germane a fost publicat în New York Times și Die Zeit pe 7 martie,la patru zile după întâlnirea Biden-Scholz de la Casa Albă.

Articolul din New York Times era destul de vag și se limita să afirme că, potrivit unor oficiali de la Washington, detonarea Nord Stream ar putea fi opera unui „grup pro-ucrainean”.

Die Zeit era mai generos în detalii: el susținea că anchetatorii care investighează explozia din Marea Baltică cred că aceasta a fost provocată de șase persoane care au închiriat un iaht din Polonia, aflat în proprietatea a doi cetățeni ucraineni.

În zilele următoare, presa corporatistă a preluat povestea CIA adăugând noi detalii în încercarea de a o face mai credibilă.

Hersh susține în articolul său de acum câteva zile că informațiile preluate pe nemestecate de New York Times „proveneau de la un grup de experți în dezinformare și propagandă de la CIA, a căror misiune era de a livra ziarului o poveste de acoperire – și de a proteja un președinte (Biden) care a luat o decizie nechibzuită și acum minte”.

În ce-l privește pe Olaf Scholz, Hersh nu are informații dacă a fost avertizat despre sabotaj. Dar a fost în mod clar complice la „operațiunea de acoperire” care a urmat după exploziile din septembrie 2022.

„Trebuie subliniat că cancelarul Scholz, fie că a fost sau nu avertizat dinainte despre distrugerea conductei – o chestiune care rămâne încă deschisă –, a fost în mod clar complice încă din toamna trecută, sprijinind administrația Biden să își acopere operațiunea în Marea Baltică.”

Dacă Scholz nu și-a dat acordul pentru sabotarea Nord Stream și nu a fost informat, gravitatea gestului făcut de Washington este uriașă: un Atac Terorist asupra unui aliat NATO!

Admițând însă că Scholz și-a dat acordul pentru operațiunea CIA de aruncare în aer a Nord Stream, lucrurile nu sunt mai puțin grave: dimpotrivă.

Cancelarul german a făcut acest gest de capul lui. Nu a consultat (nici nu ar fi putut!) poporul german.

Iar acesta a fost condamnat să sufere grav, în frig, întuneric și cu facturi uriașe, de pe urma crizei energetice care a urmat. Iar economia germană este distrusă.

În acest caz, Atacului Terorist al NATO i se adaugă și Trădarea Națională a Cancelarului.