ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Natura aici, în Africa, pe unde a mai rămas sălbatică sau în puținele locuri unde există o educație în a nu o distruge, este o încântare și, pe bună dreptate, îți dă sentimentul „unui colțișor de rai”.

Și, pentru ca experiența Raiului să fie completă, să ne amintim și de locuitorii Raiului.

Așa că pentru săptămâna aceasta m-am oprit la o sfântă a Africii, Cuvioasa Teodora din Alexandria pe care o prăznuim astăzi, 11 septembrie.

Cuvioasa Teodora a fost o tânără de neam bun care, prin secolul 5, trăia o viață fericită și tihnită împreună cu soțul său în marea cetate a Alexandriei Egiptului.

Însă tot cursul vieții sale avea să se schimbe dramatic după ce a căzut în păcat cu un tânăr care „se rănise de frumusețea ei”.

Ca să reușească ce își propusese, tânărul acela apelase la o femeie care a amăgit-o pe Teodora, spunându-i că numai păcatul făcut la lumina soarelui poate să îl vadă Dumnezeu, iar nu și păcatul făcut la întuneric, după apus pentru că „noaptea cea tăcută și întunecoasă pe toate le acoperă”…

La scurtă vreme însă, Teodora, înțelegând amăgirea diavolului, s-a mâhnit adânc pentru păcatul său și, îmbrăcând haine bărbătești și dându-se drept bărbat s-a retras într-o mânăstire de călugări.

Acolo a răbdat în tăcere toate, chiar și calomnia că ar fi lăsat o femeie însărcinată și a petrecut în adâncă smerenie și pocăință până la sfârșitul vieții.

Vedem că, în trecut, Sfânta Teodora, amăgindu-se cu închipuirea unui Dumnezeu micșorat, Care nu ar fi fost Atotștiutor, a căzut într-un păcat pentru care a făcut pocăință toată viața.

Ce vom face noi în aceste vremuri și mai grozave, când, în mod oficial, Dumnezeu este micșorat… de tot și, în locul Lui se înălță unii care, fără El, vor să dobândească atotștiința Lui, supraveghind digital tot mai mult și mai mult, și la lumina soarelui și în noaptea cea întunecoasă, și stocând nebunește informație despre toate și despre toți cu gândul că, într-un final, vor avea controlul absolut...
 
Ce tristă și luciferică înșelare…