ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a comentat pe Facebook rezultatul alegerilor prezidențiale de după cele anulate ilegal: „Simt același sentiment pe care l-am avut la finalul Referendumului pentru Familie din 2018.

Că ei au manipulat mai mult decât am putut noi vota. Și că am ratat o șansă.

Cu toate astea, de data asta sentimentul e că sunt furat. Eu nu pot înțelege cum un om care ia 3.862.761 în turul 1, în al doilea să primească 4.817.489 adica doar 954 de mii in plus.

Celălalt a luat 1.979.767, iar apoi 5.720.159, adică cu 3,740,392 in plus.
In conditiile in care existau alti candidati mai apropiati ideologic de Simion, practic avea de unde "fura" voturi. E ilogic din punctul meu de vedere. Dar e sentimentul meu și aia e. Nu mai contează, avem un președinte ales și nimic nu se poate întoarce.

Chiar dacă sună dubios că există peste 250 de mii de voturi anulate în diaspora. Să nu nimerești cu ștampila doua căsute atât de mari e chiar ciudat. Că nu se deplasează nimeni în afară sute de kilometri ca să "tragă un semnal de alarmă" prin anularea voită. Astea sunt vrăjeli.

Cum spuneam dimineață. Pentru noi conservatorii meciul se putea încheia doar egal (Nicușor președinte) sau victorie. Noi nu avem ce pierde ținând cont că e cât se poate de clar că Nicușor președinte înseamnă că lucrurile vor continua de unde le-a lăsat Iohannis. E o trecere firească de la un președinte care stătea în genunchi la Bruxelles către altul care l-a sunat repede pe Macron să-și ceară scuze pentru că contracandidatul său a mers să-i spună în Franța că e dictator. Macron cel care își propusese, așa cum a declarat singur, șă-și enerveze propriul popor până se va vaccina tot. Dar asta nu înseamnă dictatură, nicidecum. Doamne ferește!

Ursula s-a grăbit deja să fie printre primii care-l felicită. Trump încă așteaptă. Am ratat șansa să fim cu trendul actual.

Imaginile bucuriei din piață seamănă izbitor cu cele cu Băsescu și Iohannis, când ambii mergeau să facă baie de mulțime și să promită consultări cu poporul din două în două săptămâni. Iar apoi știm ce a urmat, amândoi și-au băgat picioarele în el de popor.

Apoi, oamenii au votat de frică. Din păcate, mulți români acționează din frică și au arătat acest lucru în pandemie, când cei mai mulți nu s-au vaccinat din convingere că o salvează pe bunica sau că e eficient și sigur, ci pentru că au fost speriați că vor fi dați afară de la muncă. Acum sperietoarea a fost că vine Rusia peste noi și că îi poate scoate cineva din Europa.

Problema care rămâne cea mai apăsătoare e că, așa cum am văzut, campania lui Nicușor a aruncat cu bani peste toată media. Iar de acum încolo probabil că vom urma în continuare doar sursa oficială de informare. Indiferent de unde ar veni, mesajul va fi același și, că ne va conveni că nu, nu vom mai avea ce să facem.

Democrația a fost apărată se zice. Cu conturi închise, cu fonduri nedeclarate, cu agresivitate împotriva celor care ies din rând, cu alegeri anulate dacă e nevoie, cu declarații scoase din context pentru a contribui la narativul oficial. Mai scoate acum educația de gen din școlile copilăriei.

Ciolacu a sărit să-l felicite și el pe Nicușor, omul din afara sistemului Ce scenetă amuzantă. Cu toate astea, au rămas și câteva gafe din partea lui Simion, care te făceau să te întrebi dacă nu vrea și el să-l voteze pe Nicușor. Însă am pus și acolo lucrurile în contextul "scos".

Așa că rămânem de unde am rămas. Cu războiul lângă, cu datorii mari și cu mulți analfabeți funcțional printre noi. Nu se schimbă nimic.

Problema mea e că programul Visa Waiver nici nu cred că mai vine înapoi. Iar România s-ar putea să fie aruncată din brațe de partenerul strategic cu care ne lăudam cel mai tare în ultimele decenii.

Că în campanie se dădea de colo colo acel meme cu "cu cine ti-ai lăsa fata, cu un olimpic la matematică sau cu un golan?". Iar răspunsul evident era că ai vrea cu un olimpic. Doar că întrebarea completă, în contextul mondial, ar fi asta: Când doi tâlhari îți atacă fata pe o stradă lăturalnică, ai vrea să fie cu un olimpic la matematică sau cu un golan alături?

Mie aici îmi dă cu virgulă, că o să fim iarăși buni la matematică, dar proștii din spatele blocului. Pe loc repaus!

Doamne ajută!”