ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din primul paragraf aflam ca pe "român" il cheama Mohammad El Abboud si ca a actionat impreuna cu un prieten sirian, Kusai Al Jundi.

Dar pe toata durata articolului, ziaristul de la Digi se refera la Mohammed ca "românul" de 28 de ani, la fel cum o face si tabloidul britanic din care e tradus. Nici cititorii englezi, care parcurg tot articolul, nici cei romăni, care se opresc doar la titlu, nu au niciun indiciu ca ar putea fi altceva decat unul din "cei care ne fac de râs in alte țări".

Digi e si locul unde isi publica editorialele Adrian Muraru de la PNL, consilierul special al premierului Ciuca, promotor al viziunii progresiste asupra identitatii. E cunoscuta si ca teoria pamantului magic. Potrivit ei, daca un sirian intra in România cu acte false de turc sau ascuns intr-un tir si pune piciorul pe pamant european, devine european. La fel si daca plateste o româncă pentru o casatorie falsa sau convinge una pentru o casatorie reala.

Din clipa in care Agentia pentru Migranti ii elibereaza un permis de rezident sau cand obtine chiar un pasaport emis de statul român, el va fi pentru tot restul vietii român cu acte-n regula, oriunde s-ar duce. Si va putea protesta ca e discriminat, daca cineva ar sustine altceva, contrar teoriei pamantului magic.

E foarte asemanatoare cu actualele teorii despre schimbarea sexului. Doar ca transformarea din barbat in femeie inca e permis sa fie ridiculizata si se considera social acceptabil sa spui ca e o aberatie. In schimb, teoria pamantului magic (sau a pasaportului magic) e considerata una rezonabila, iar criticarea ei e inacceptabila social, chiar persecutata in mod activ. Nu exista niciun partid parlamentar in toata Europa, cu atat mai putin in România, care sa puna in discutia teoria pasaportului magic si credinta in ea.

Daca va interesa cum s-a terminat povestea, cei doi arabi s-au dat de gol cumparand bijuterii si filmandu-se pe Tik Tok. Asasinii s-au prezentat ca potentiali cumparatori si obtinusera semnatura batranei, care avea o avere de peste 4 miloane de lire. Despre identitatea persoanei de sex feminin aflăm de la cititorii ActiveNews care menționează DailyMail că era româncă și ea a divulgat crima (mulțumim!).