ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După Iohannis, aflăm că și Maica Tereza a fost acuzată de trafic de copii. Mai rămâne să aflăm că săracul Lazăr din Evanghelia lui Luca avea și el de fapt șapte case.

*Analiști politici americani vorbesc tot mai des despre iminenta înlocuire a lui Biden cu vicepreședinta Harris. Oficial, spun ei, va fi invocată starea degradată a facultăților mintale a președintelui. Întrebarea este atunci de ce democrații l-au impus totuși pe Biden în cursa prezidențială. Și, neapărat trebuie adăugat, starea proastă a lui Biden n-a fost oare atât de evidentă fiecărui american și în alegeri? Și dacă da, nu e și acesta un indiciu al fraudării masive a alegerilor? Revenind, se anticipează că Congresul majoritar democrat va invoca în curând starea de sănătate a lui Biden. În realitate însă se vorbește despre finalul scenariului pus la cale încă din capul locului de stânga radicală democrată (așa zișii progresiști), acela de a o instala la Casa Albă pe Kamala Harris, omul lor. În aceste condiții cred că va fi interesant să vedem - dacă va exista cumva - reacția societății americane la farsa politică nerușinată ce tocmai i-a fost servită.

*Rău nu e să ai bani, rău e să ai doar bani.

*Cei care s-au luptat și se luptă cu Dumnezeu au făcut lumii și celor credincioși un rău imens în istorie. Începând cu împărații prigonitori ai creștinilor ca Nero, Decius, Traian, Valerian, Dioclețian, apoi multe veacuri mai târziu sub regimurile comuniste, iar astăzi (dar și veacuri mai în urmă) ororile din diverse arii ale Islamului. Și tot azi ateismul când agresiv când edulcorant din spațiul occidental. Pentru credința și dragostea lor față de Dumnezeu creștinii au îndurat toate relele, până la mucenicie. Milioane, zeci de milioane de martiri și-au dat viața pentru Hristos, destui nu doar fără să ezite dar și bucuroși pentru cununa ce-i aștepta. Și fără nici măcar să primească gândul să se lepede de credința lor. Ar fi putut și ar putea să facă așa ceva prigonitorii creștinilor, adică mai bine să moară decât să se lepede de ideile lor? Un creștin poate fi în stare oricând de mucenicie, pe când un ateu militant apostaziază și dacă-i iei 1% din leafă.

*„Și le-a zis Pilat evreilor: <Dar ce rău a făcut Iisus?> Ei însă și mai tare strigau și ziceau: <Să fie răstignit!> Și văzând el că nimic nu folosește, ci mai mare tulburare se face, luând apă și-a spălat mâinile înaintea mulțimii, zicând: <Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veți vedea.> Iar tot poporul a răspuns și a zis: <Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri!>” Înfricoșător acest blestem și tot ce a urmat lui de-a lungul atâtor veacuri... Și parcă înfricoșătoare și rătăcirea în care poporul ales se află și azi, când așteaptă cu o frenezie mai mare ca oricând venirea lui Mesia. Dar să nu judecăm, să ne rugăm.

*Observ că plecarea Dianei Șoșoacă de la AUR a cam scăzut simpatia pentru George Simion. Și totuși mie tot George îmi place mai mult – dar mai mult decât el tot fetele îmi plac.

*Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, a criticat dur proiectul actualului ministru al Justiției de desființare a SIIJ. Am fost un monitor constant al Justiției de după 89, și nu risc nimic spunând că e prima oară când un președinte al instanței supreme e în mod clar pe contrasens cu Sistemul. Cât despre SIIJ, spre deosebire de practic toată lumea, spun că în cei peste doi ani de când funcționează această Secție, cu un rol altminteri foarte necesar României azi, n-a răspuns nici pe departe acestui rol, așteptărilor și susținerii atât de generoase venite dintr-o anumită parte a sistemului judiciar (știm bine care și de ce), din partea societății civile și a presei.

*Mai e nevoie să ne spună cineva cât rău au făcut țării și fiecărui român în parte securiștii? Sub comunism ei au fost nimic altceva decât niște teroriști în slujba regimului. După 89 au controlat (și controlează!) totul: politica, instituțiile statului, economia și sistemul bancar. Tot, tot, tot! Au pus președinții și primii miniștri. Au supervizat înstrăinarea resurselor naturale și a băncilor, precum și marile hoții din „privatizarea” industriei. Ei, bine, acești indivizi infami au rămas și și azi cu pensiile fabuloase neatinse – zeci de mii de lei fiecare. Și nu doar neatinse, dar și de absolut nimeni puse măcar în discuție. Ca și magistrații de altfel, camarazii lor în marile nenorociri – împreună, sute de mii de îmbuibați care secătuiesc lună de lună bugetul țării. Iar clasa politică, de la PSD și PNL la celelalte unelte securiste din USR și PLUS, ne prostesc pe față că, făcând nu știu ce cu pensiile parlamentarilor, „au fost desființate pensiile speciale”. Dar marea durere e că exact același lucru îl fac și zmeii de la AUR, adăugând prin asta încă o mare dezămăgire celor ce nu sunt deja cu totul dezamăgiți de ei.

*Dumnezeu m-a lăsat mai tont ca să nu mă trufesc.