ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Nimeni nu e atât de puternic precum Hristos”
 
Șobolanii îi atacă tot mai aprig pe Părinții Sfintei noastre Biserici. Cuprinși de turbare până dau în icter, șobolanii arată, de fapt, cât de mare le este teama de Dumnezeu și de noi, credincioșii. Mii de Iude atacă în haite, întărâtate de putoarea de hoit în care trăiesc și care-i scoate din minți! Ne atacă rău, ne jignesc rău, ne gândesc și ne doresc răul, cu speranța și puterea mincinoase pe care le-o dau dracii! Dar nu văd, nu știu că nu ne este teamă! Pentru că noi știm că doar bunul Dumnezeu este alături de noi, este în noi, ne-a dat chipul Său și ne-a sădit Iubirea nesfârșită, ca să rezistăm! Și vom rezista, cu Hristos în noi și împreună cu frații noștri în Credință, cu Părinții Bisericii noastre! Doamne-ajută!
 
"Oamenii vorbesc despre putere. Nimeni nu e atât de puternic precum Hristos. Oamenii vorbesc despre mărire. Nimeni nu e atât de mare precum Hristos.
 
Oamenii vorbesc despre bunătate. Nimeni nu e atât de bun precum Hristos. Oamenii vorbesc despre înfricoșare. Nimeni nu e atât de înfricoșător precum Hristos. Oamenii vorbesc despre slavă. Nimeni nu e atât de slăvit precum Hristos.
 
Nimeni nu poate avea pe pământ slavă trainică și adevărată decât de la Hristos și prin Hristos. Căci datorită pătimirii Sale pe Cruce, a primit toate cununile slavei, și le împarte oricui dorește. A Lui e nepieritoarea slavă, și cununile sale celei neveștejite.
 
Orice slavă fără de Hristos nu e doar trecătoare și mincinoasă, ci și primejdioasă. Cu cât un vrăjmaș al lui Hristos are o slavă mai mare din partea oamenilor, cu atât mai mare va fi pedeapsa lui în lumea întunericului și scrîșnirii dinților. Cu cât numărul oamenilor ce măresc un astfel de om e mai mare, cu atât mai mare va fi numărul dracilor din iad ce se pregătesc cu veselie să-i tragă sufletul din trup și să-l ducă în peșterile lor urât mirositoare.”
 
("Prorociri despre vremurile noastre prin fereastra temniței” - Sfântul Nicolae Velimirovici, episcopul Ohridei și Jicei, ed. Predania)