ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Subsecretarul de stat american Victoria Nuland își va părăsi postul în săptămânile care urmează. Mai mult, ea va ieși definitiv din politică.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat:

„Victoria Nuland m-a informat că are intenția de a părăsi în săptămânile următoare postul său de sub-secretar de stat, rol în care întruchipa angajamentul președintelui Biden de a repune diplomația în centrul politicii noastre externe și a reînnoi autoritatea mondială Americii într-o perioadă critică pentru țara noastră și pentru lume.”

Interesant este că Blinken a elogiat rolul lui Nuland în Ucraina pe un ton care amintește mai degrabă de un FERPAR:

„Activitatea Victoriei în Ucraina va fi studiată în anii care vor urma de către diplomații și specialiștii în politică externă. Eforturile sale au fost indispensabile pentru a rezista invadării masive a Ucrainei de către Putin, pentru a coagula o coaliție mondială care să garanteze eșecul său strategic și pentru a ajuta Ucraina să ajungă în ziua în care va putea să stea cu fermitate în picioare – din punct de vedere democratic, economic și militar.”

Ce nu spune Blinken este că Victoria Nuland a avut un rol decisiv în revoluția colorată de la Kiev din 2014. Atunci și-a dobândit și porecla „Fuck the EU”.

Într-o discuție cu ambasadorul de atunci al SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, cu care stabilea componența noului guvern de la Kiev, întrebată cum va reacționa UE, Nuland a dat celebrul răspuns: „Fuck the EU”.

Nuland este probabil cel mai proeminent dintre „Șoimii Războiului”, tabăra belicoasă de la Washington, adepta Războiului Permanent.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, ea a făcut numeroase vizite la Kiev, unde a încurajat regimul Zelenski să nu cedeze și să continue să lupte mai departe, indiferent de situația de pe front.

Tot Nuland este cea care a recunoscut cu seninătate, în cadrul unei audieri în Congres, existența laboratoarelor americane de arme biologice în Ucraina.

Este greu de crezut că, după o viață întreagă dedicată războiului, Nuland și-a găsit să se retragă la cratiță tocmai acum, când favoritului ei Zelenski îi este mai greu.

Mai degrabă, pensionarea Victoriei Nuland ar putea marca o schimbare radicală în abordarea de către Washington a situației din Ucraina: acceptarea negocierilor.

Semn că mesajul lui Putin transmis prin intermediul interviului acordat lui Tucker Carlson a fost recepționat.