ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O majoritate covârșitoare a americanilor consideră că președintele Joe Biden este prea bătrân pentru a mai exercita un mandat, potrivit unui nou sondaj național ABC News/Ipsos realizat joi și vineri și difuzat azi.

Potrivit sondajului, realizat cu ajutorul Ipsos’ Knowledge Panel, 86% dintre americani cred că Biden, în vârstă de 81 de ani, este prea bătrân pentru a mai exercita încă un mandat de președinte. Această cifră include 59% dintre americani care cred că atât el, cât și fostul președinte Donald Trump, candidatul republican, sunt prea bătrâni și 27% care cred că doar Biden este prea bătrân.

Șaizeci și doi la sută dintre americani cred că Trump, care are 77 de ani, este prea bătrân pentru a ocupa funcția de președinte. Există o diferență mare în ceea ce privește modul în care partizanii își văd candidații respectivi – 73% dintre democrați cred că Biden este prea bătrân pentru a conduce, dar doar 35% dintre republicani cred că Trump este prea bătrân pentru a servi. Nouăzeci și unu la sută dintre independenți cred că Biden este prea bătrân pentru a servi, iar 71% spun același lucru despre Trump.

Noul sondaj vine după raportul de săptămâna trecută al avocatului special Robert Hur, care a recomandat ca Biden să nu fie acuzat pentru gestionarea documentelor clasificate în timpul mandatului, dar a pus la îndoială capacitatea sa mentală. Vicepreședintele Kamala Harris a calificat raportul drept „motivat politic”.