ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aplaud inițiativa convocării prime conferințe ActiveNews - Starea de Libertate despre Marea Resetare și-i felicit din toată inima pe inițiatori și organizatori. Calitatea celor ce au conferențiat reprezintă garanția succesul acestei întreprinderi și a celor viitoare.

Necesitatea unui asemenea eveniment este relevată atât de interesul deosebit arătat de românii informați despre acest subiect, cât și de zgomotul de fond făcut de trompetele dogite ale establishmentului, care se străduie din răsputeri să ne convingă de utilitatea acestei resetări, asta atunci când nu vor să ne asigure că toate astea sunt născociri.

Această chestiune a Marii Resetări, promovată de o mână de oameni, în spatele cărora se înalță o forță întunecată, amenințătoare, este marele pariu prin care dușmanul din veac al Omului vrea să dea o lovitură mortală, definitivă lumii noastre, așa cum a fost ea creată și lăsată nouă de Dumnezeu. Toate celelalte așa-zis „crize”: sanitare, climatice, economice, energetice, politice sau militare i se subsumează și nu sunt altceva decât perdele de fum, ținte false, ce ne fac să pierdem din vedere esențialul.

Faptul că am identificat corect problema este un lucru bun, însă reprezintă doar jumătate din drumul ce trebuie parcurs până la victorie. Cealaltă jumătate o reprezintă răspunsul potrivit pe care trebuie să-l dăm acestei provocări ce ne stă în față.

Așa după cum problema României nu o reprezintă oamenii, ci sistemul și criteriile de selecție, tot la fel, marea problemă a mișcărilor și valorilor conservatoare nu este cea a existenței și a asumării acestora, nici măcar a luptei în numele și pentru aceste valori, ci cea a coagulării și potențării variatelor curente, grupări și organizații. Pentru aceasta nu trebuie să ne temem atât de acțiunile active de dezbinare, în care intuim coada ne-prietenilor noștri, ci să luăm aminte mai mult la neputințele noastre, dintre care egoismul, suspiciunea, trufia și mărirea deșartă nu sunt cele mai neînsemnate. Unitatea ar trebui să ne fie țel suprem, chiar dacă eu nu o văd ca o ierarhie monolitică, ci ca o sumă de mădulare care lucrează fiecare și colaborează împreună. Este ceea ce s-a întâmplat luni, 12 iunie, la Cluj-Napoca; Iată valoarea excepțională a acestei întâlniri.

În egală măsură, este important să ne stabilim niște obiective realiste, pe care să le și ierarhizăm, în funcție de valoarea acestora, înțelegând că acest război, dus de noi aproape fără nici o resursă, în afara credinței și dăruirii de sine, nu poate fi câștigat pe toate planurile și în nici un caz fără pierderi. Așa cum ne gândim la ce dorim să păstrăm, trebuie să luăm în calcul și că nu vom putea rămâne cu toate cele ce astăzi ne îndulcesc. Personal aș face o listă scurtă de valori pe care nimic nu le-ar putea înlocui și fără de care viața nu ar merita trăită.

În consecință, cred cu tărie că acțiuni precum aceasta, inteligent promovate, implicând personalități care au ce transmite, pot aduce mult folos, iar perpetuarea și amplificarea acestora ar trebui să devină unul din obiectivele luptei noastre.

Cu noi este Dumnezeu!