ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru puriștii de dreapta care îmi cer să clarific, să rectific sau să dezmint!

Dreapta și Stânga au fost în război. Nu mai sunt: l-a câștigat Stânga. Demult! Mai asistăm doar la ciocniri marginale, gherilă online, petarde, fum, zgomot ambiental, ceva spectacol pirotehnic, din astea. Show prost regizat ce păcălește democrația și mimează lupta politică.

Da, Stânga a câștigat pentru că a luptat în permanență fără să respecte vreo regulă, regulament, lege – incorect, ilegal, imoral. Și-a executat prizonierii! 

Impulsionată genetic, și-a călcat în picioare, în mod reflex, adversarul linșat ori de câte ori s-a ivit o ocazie. 

A fost luptător, acum a ajuns judecător și arbitru. 

Nu și-a pus mănușile pe mâini, ca Dreapta, pentru că a mânuit cu sălbăticie ranga, trântită direct în moalele capului. 

N-a defilat la braț cu discursul moderat și argumentul rational. 

A demolat, a distrus, a murdărit, a desființat, folosind propaganda deșănțată și manipularea parșivă. 

A învins, pentru că a luptat în ring ca pe stradă!

Nu a dialogat cu preopinentul, a monologat cu învinsul: i-a înfipt călușul în gură, bățul în ochi și sula în coaste. 

Și și-a împușcat adversarul în ceafă, ori de câte ori acesta a cerut o pauză ca să-și aranjeze echipamentul proaspăt spălat și călcat.

Dreapta a fost pianistul, academicianul sau Papahagi care s-au rătăcit noaptea pe străzile ghettoului. 

Stânga a fost și este ghettoul! Va fi, din nou, lagărul!

În conditiile acestea, Dreapta a pierdut bătălie după bătălie! Cu eleganță! 

Acum, Stânga o reeducă! Nu-și mai extermină fizic adversarul, ca altădată, l-a luat doar ostatic! Se joacă cu el, terorizându-l intelectual și linșându-l mediatic ori de câte ori este nevoie. 

Își permite asta pentru ca ea este presa! Și presa! 

Pe vremuri, Stânga a fost populară. Acum e anti-populistă, anti-extremist-, anti-fascistă.... Și anti-democratică. E umanistă și inclusivă. E liberală. E totul!

Reeducată, dresată, condiționată, fostul adversar, actualul ostatic, Dreapta, continuă să se laude cu tehnica jocului de picioare, boxul în linie ș comportamentul civilizat. 

Mai nou, Stânga i-a acordat libertatea să vâneze fake news prin curtea închisorii, iar ea, drept mulțumire, e foarte atentă să nu emită vreun argument rebel, ce-ar putea declanșa instant focul mitralierelor mediatice de pe zidurile ce o înconjoară. 

Cocoțată pe scară, cu mistria autocenzurii în mână, își astupă prudentă fisurile imaginare din bolta discursului public, menit să-i adoarmă pe cei ce-l ascultă, în loc să-i trezească și să-i cheme la luptă. 

În timpul acesta, din turnurile de pază, Stânga se pișă pe ea. Cu boltă!

Deschide umbrela și continuă să fie moderată, morală, rațională, cinstită, civilizată, fair-play… Moale! Masochistă! Și se laudă cu asta! 

Își dorește chiar, atinsă de sindromul Stockholm, o Stângă puternică! Ca să aibă siguranța democrației liberale. Socialiste! Să simtă cum democrația asta o străpunge letal!

Este botezata cotidian într-un ocean de zoaie. E mulțumită! 

Este numită nazistă, fascistă, extremistă, populistă, iliberală. 

Neagă, dezminte, se bâlbâie și nu răspunde cu aceeași monedă!
 
N-a învățat nimic din linșajele a căror victimă a fost, și continuă să fie, mândră că dansează, strângând în brațe adevărul, fără să realizeze că acesta a fost ucis demult!