ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o stire despre covid, inevitabil apare reactia: "asa, si? pe cine mai intereseaza...?". De acord ca sunt satul de subiect si l-am evitat in ultimul an. Dar uite ca intalnesti iar oameni cu botnita si ochii tristi. Nu stiu de unde apar si in ce bule de informatie traiesc, dar cativa sunt, desi nici nu s-a dat oficial restartul.

Si iata ca la trei ani dupa, o televiziune e amendata pentru covid. Tot la initiativa stahanovistei Dorina Rusu de la CNA, vaduva de liberal, care ar amenda tot ce misca. Nici macar n-am auzit de televiziunea asta, Global News, deduc din poza lucreaza si Adriana Bahmuțeanu.
 
In fine, 70.000 de lei e o amenda consistenta pentru ceva ce presupun ca se chinuie sa supravietuiasca.

Trei capete de acuzare: a violat Stiinta intr-o sueta despre covid, a ranit sentimentele comunitatii LGBT si "a incalcat legislatia audio-vizuala privind Comisia Europeana". Ha!? Stiam ca protejam ursul brun, dar avem si lege de protectia Ursulei!? Poti sa iei amenda si nici nu stii ca bastanii nealesi din guvernul neoficial al UE sunt specie protejata. Ziarul trece senin peste propozitie fara sa detalieze in vreun fel. I-a amendat, deci erau vinovati. Faza e ca, in afara de Ursula, nu mai stiu niciun nume de comisar, poate rad de unul si intru nevinovat la ultraj eurosceptic...

Gabriela Calitescu de la Nasu TV a scapat mai ieftin, ca n-a zis de UE. Doar 10.000 de lei pentru afirmatia ca jandarmeria a discriminat românii la evenimentul lui Orban de la Tusnad. Vedeti cum functioneaza asta? Poti sa iei amenda ca discriminezi, dar iei si daca zici de altii ca discrimineaza, daca nu esti atent care pe care. Uneori e necesar sa condamni cu manie nedreptatea, alteori trebuie sa stii sa-ti tii gura.

Si in acest caz, afirmatia era factual adevarata, cel mult o interpretare editoriala a unui fapt. Jandarmii chiar au facut un cordon pe sosea la un km de locul evenimentului si au oprit pe criterii etnice inclusiv persoane care se inscrisesera pe site sa participe. Deci nu era ca si cum am ajuns la poarta, n-am bilet si plang ca sunt discriminat. I-au oprit preventiv sa ajunga la poarta, la locul unde Orban facea bascalie de omologii lui (sefii jandarmilor) si gluma ca nici n-a zis ca Tinutul Secuiesc ar fi o regiune a României.

Cam asa e telespectatorul si navigatorul de internet. Nu-l intereseaza subiecte gen publicatii amendate sau legi absurde, dar vrea mereu marfa proaspata si gratis, sa aiba la ce comenta cu "asa, si...?".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews