ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul strategic de conectare a RM la sistemul energetic românesc elaborat și implementat de Frontul Popular prin intermediul colegului nostru Valentin Dolganiuc, în calitatea lui scurtă de vicepremier (1998, când a pus în mișcare lucrurile împreună cu premierul român de atunci, Radu Vasile), a fost blocat cu premeditare și rea-credință de absolut toate guvernările de la Chișinău timp de peste 30 de ani, inclusiv de Guvernele ADR conduse de I. Ciubuc și I. Sturza, de Guvernele Filat, Leancă sau Filip, zis pro-europene, și inclusiv de actuala guvernare a Maiei Sandu, care, de la instalare și până în prezent, a transformat chestiunea asigurării energetice a RM mai mult într-un mijloc de abureală a minților cu scopul promovării „națiunii civice moldovenești”, flirtând și concubinând pe toate căile în acest sens cu structurile rusești, și întâi de toate cu separatiștii de la Tiraspol, și ignorând în chip fariseic România și firmele românești.

 
Dovadă concludentă că toate aceste guvernări au fost și sunt de esență rusească ori berlinezo-rusească!

Niciuna dintre aceste guvernări nu a catadicsit să-și pună drept sarcină primordială, de neamânat, părăsirea CSI-ului și conectarea cu orice preț la sistemul energetic românesc, cea mai sigură garanție a securității noastre energetice (cei doi miniștri pe care i-a avut Frontul Popular în Guvernul Ciubuc – Valentin Dolganiuc și Ion Tănase – și care au promovat acest deziderat s-au aflat în funcție doar 7-8 luni de zile).

La București nu trebuie să mergi, abia acum, mânată de bombele lui Putin, să cerșești, cu aceeași aroganță, sprijin energetic, amenințând și bătând cu pumnul în masă, ba și mai mult – dictându-le fraților de peste Prut să se deprindă și ei „a economisi” de dragul tău.

La București trebuia să mergi din prima ta zi de guvernare cu planul concret, elaborat din timp, în amănunte (mai ales că unul dintre mentorii voștri „unioniști”, „economici” și „energetici”, Vasile Șoimaru, face parte din lista voastră de titani strategi) de abandonare a CSI-ului și de conectare energetică cu România, de la care am fost rupți, deconectați, în mod criminal.

Dar pentru asta însă este nevoie de cel mai important lucru: ca tu, cea/cel care guvernezi, să ai și să cultivi în rândul oamenilor sentimentul suprem al apartenenței tale și a noastră la marea și biruitoarea națiune română!

Deci, înaintea securității energetice stă cea mai importantă problemă cu care se confruntă Basarabia și pe care ați ignorat-o cu bună știință – problema identitară.

Afirmarea identității noastre românești și credința în Hristos Mântuitorul sunt baza, garanția securității noastre totale, dar nu ideologia de gen sub a cărei flamură ai mers la București să cerșești energie de la frați.