ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultățile (catedrele) de jurnalism pregătesc, an de an, cadre pentru presa angajată politic, aflată sub călcâiul grupărilor politico-oligarhico-criminale. Majoritatea profesorilor de aici sunt la cheremul acestor structuri.

Radioteleviziunea națională și Consiliul său de Observatori sunt sub controlul total al lui Plahotniuc, mai ales după „alegerea” în funcția de director general a fostei secretare a unuia care se vede stăpân al Basarabiei. La fel și Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Mai grav este că până azi nu am auzit pe niciun ziarist de radiotv să se revolte, asta însemnând că aceștia lipsesc cu desăvârșire în această instituție publică obligată prin lege să respecte cu strictețe codul deontologic!

Dar și mai gravă decât toate este condiția de țucălar în care au fost aduși majoritatea jurnaliștilor din RM, aceștia fiind puși în situația de a se vinde bandiților cu presă și cu bani, care dețin puterea reală în stat.

Bineînțeles, presa liberă este a jurnaliștilor liberi.

Dar pentru a fi liber, trebuie să ai voința liberă!

Voința liberă și conștiința, vorba unui mare duhovnic, fac parte din zestrea sufletească cea mai de seamă a omului, ele fiind chipul lui Dumnezeu în om.