ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Infrastructurii Andrei Spânu a venit cu un apel repetat către toți cetățenii:

 
„Dragi cetățeni, astăzi vin cu o rugăminte foarte mare la voi – să ne străduim să economisim energia electrică în următoarea perioadă, mai ales între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 și 23:00… Până când Ucraina își restabilește sistemul energetic, trebuie să economisim, mai ales în orele de vârf”!

Ați înțeles, bă, „voi”?

Mai ales între 18:00 și 23:00, închideți și scoateți tot din priză, inclusiv televizoarele și mai ales dacă-l vedeți cumva, în acest interval de timp, pe ministrul Andrei Spânu că vă vorbește de la Moldova 1, TV8, TVR Moldova, Vocea Basarabiei etc.

Închideți tăt, nah!

Mai ales dacă iresponsabilul și needucatul ministru Andrei Spânu vi se adresează la gradul zero de politețe, adică, cu pronumele propriu-zis „voi”, și nu la gradul maxim de politețe, adică, cu pronumele personal de politețe „Dumneavoastră”.

Cu această ocazie, ar fi bine să-i amintim ministrului Andrei Spânu că, în privința politeții, limba română cunoaște 3 grade de politețe:

politețe zero ‒ exprimată prin formele pronumelui personal propriu-zis (tu, el/ea, voi, ei/ele);

politețe minimă ‒ prin atragerea formelor de plural ale pronumelor personale (dumneata, mata, matale, dânsul/dânsa);

politețe maximă ‒ exprimată prin pronume personal de politețe (Dumneavoastră, dumnealui/dumneaei, dumnealor).