ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anumită presă, a sistemului, ni-l prezintă, suspect de insistent, pe „fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru” declarând cu spume la gură:

„Andrei Marga, putem spune că s-a transformat, dintr-un intelectual respectat într-un agent de dezinformare și influență al Rusiei, care sub nicio formă nu reprezintă poziția statului român”.

Eu înțeleg că poți fi de acord sau nu cu o opinie sau alta a fostului ministru al Educației și de Externe al României, Andrei Marga, inclusiv cu recenta sa declarație de la Alba Iulia cu referire la „hotarele nefirești” ale Ucrainei de azi și cedările de teritorii pe care aceasta ar trebui să le facă către România și alte țări.

Dar nu înțeleg de ce o nulitate și un profitor ordinar ca Anatol Șalaru trebuie neapărat pus (fiți atenți, în numele „statului român”!) să-i dea lecții unui „intelectual respectat” ca Andrei Marga?

Exact ca pe timpul dictaturii proletariatului: orice opinie care nu convine sistemului este supusă oprobriului public, condamnată fără drept de apel!

A zis cineva că poziția exprimată de Domnul profesor Andrei Marga este și poziția statului român? Nu!

A vorbit cumva Andrei Marga în numele statului român? Nu!

Andrei Marga și-a spus poziția sa de cetățean și intelectual român!

Are Andrei Marga acest drept? Bineînțeles că îl are.

Și-atunci cine ești tu, Anatol Șalaru, ca să-i dai în cap unui intelectual uriaș ca Andrei Marga pentru că și-a prezentat o opinie?

Doar o sculă jalnică a sistemului este pusă să atace în asemenea hal.

L-ați auzit vreodată pe fostul ministru al Educației și de Externe al României, Andrei Marga, să-i dea vreo replică „fostului ministru al Apărării din RM, Anatol Șalaru”?

Nu! Pentru că nici măcar nu a auzit de el!