ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românașul nostru din conducerea NATO, Mircea Geoană, scrie în a 200-a zi de la invadarea Ucrainei de către armata lui Putin:

„În ultimele zile, am observat progrese remarcabile ale forțelor ucrainene, atât în ​​sud, cât și în est. Sprijinul aliaților se dovedește esențial în aceste momente, alături de curajul și determinarea ucrainenilor. 
Continuăm împreună! Această luptă pentru libertate și autodeterminare este a noastră, a tuturor!”.

Vreau să cred că, dacă această luptă o „continuăm împreună” și dacă „această luptă pentru libertate și autodeterminare este a noastră, a tuturor!”, după cum bine spune Mircea Geoană, această luptă este și pentru libertatea și autodeterminarea fraților noștri români din teritoriile românești aflate azi în componența Ucrainei!

Vreau să cred că „sprijinul aliaților” despre care vorbește singurul român ajuns într-un post de frunte al conducerii NATO, Mircea Geoană, să se extindă iremediabil și asupra „libertății și autodeterminării” românilor din Sudul Basarabiei, Ținutul Herța, Nordul Bucovinei și alte teritorii românești aflate azi în componența Ucrainei în urma pactului criminal dintre Moscova și Berlin, asta presupunând de fapt ca aliații din NATO să-l determine pe Volodimir Zelenski și toată administrația de la Kiev ca, după încheierea războiului cu Rusia, să pună capăt războiului pe care aceștia îl poartă împotriva grupului etnic românesc -- procedurile diabolice de deznaționalizare, sugrumarea limbii române, nerecunoașterea calității de băștinaș pentru românii din Ucraina, născuți la ei acasă, în teritoriile românești din moși-strămoși etc.

Doar atunci am putea da și noi crezare bunelor intenții pe care  președintele Zelenschi le-a afișat și le afișează continuu în nenumăratele sale apeluri adresate țărilor lumii, inclusiv României și Republicii Moldova, de sprijinire a Ucrainei în eliberarea teritoriului ei de sub ocupația rusească.

Și doar atunci am putea crede și noi că Volodimir Zelenschi este un președinte cu adevărat democrat și european și că Ucraina, care se vrea a fi membră în UE și NATO, este un stat care respectă valorile și principiile democratice și europene.

De fapt, chestiunea legată de teritoriile românești aflate azi în componența Ucrainei trebuie afirmată deschis, chiar dacă acest lucru nu este pe placul Kievului, trebuie reamintită mereu și trebuie reintrodusă, în cele din urmă, pe agenda relațiilor Bucureștiului și Chișinăului cu statul vecin Ucraina.